Kartoffelispind med saltkaramel

Sprøde kartoffelstrimler serveret med en lækker saltkaramel, der giver en unik sød-salt smagsoplevelse.
Ingredienser
- kartofler(skrællet og skåret i strimler)500 g
- majsstivelse(til panering)100 g
- olie(til friturestegning)1 l
- sukker(til saltkaramel)200 g
- fløde(varm fløde til karamellen)100 ml
- smør(til karamellen)50 g
- salt(flagesalt til karamellen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skær de skrællede kartofler i meget fine strimler, gerne med et mandolinjern.
10 min - 2
Læg kartoffelstrimlerne i koldt vand i cirka 30 minutter for at fjerne overskydende stivelse.
30 min - 3
Dræn kartoffelstrimlerne og tør dem grundigt af med et viskestykke.
5 min - 4
Dyp kartoffelstrimlerne i majsstivelsen, så de er jævnt dækket.
5 min - 5
Varm olien op i en dyb gryde til 180 grader Celsius.
10 min180olie skal være varm og begynde at boble let - 6
Frituresteg kartoffelstrimlerne i portioner i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde, cirka 3-4 minutter per portion.
12 min180strimlerne skal være gyldne og sprøde - 7
Læg de færdigstegte kartoffelstrimler på et køkkenpapir for at dræne overskydende olie.
5 min - 8
I en gryde, smelt sukkeret over medium varme, indtil det bliver til karamel.
10 min - 9
Når karamellen er klar, tilsæt den varme fløde forsigtigt og rør godt.
5 min - 10
1
- 11
Tilsæt smørret og saltet til karamellen, og rør indtil smørret er smeltet.
2 min - 12
1
- 13
Server de sprøde kartoffelstrimler varme, dyppet i saltkaramellen. - retterne skal serveres varme og sprøde
Tags
Kommentarer
Kartoffelispind med saltkaramel er en perfekt kombination af det søde og det salte!
Disse ispinde var en lækker overraskelse til picnic'en i parken!
Jeg kunne virkelig smage kartoflerne i isen - en interessant twist!