spisekunst.dk

Kartoffelispind med saltkaramel

snackdessertdanskkartofler
Kartoffelispind med saltkaramel

Sprøde kartoffelstrimler serveret med en lækker saltkaramel, der giver en unik sød-salt smagsoplevelse.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kartofler(skrællet og skåret i strimler)
    500 g
  • majsstivelse(til panering)
    100 g
  • olie(til friturestegning)
    1 l
  • sukker(til saltkaramel)
    200 g
  • fløde(varm fløde til karamellen)
    100 ml
  • smør(til karamellen)
    50 g
  • salt(flagesalt til karamellen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær de skrællede kartofler i meget fine strimler, gerne med et mandolinjern.

    10 min
  2. 2

    Læg kartoffelstrimlerne i koldt vand i cirka 30 minutter for at fjerne overskydende stivelse.

    30 min
  3. 3

    Dræn kartoffelstrimlerne og tør dem grundigt af med et viskestykke.

    5 min
  4. 4

    Dyp kartoffelstrimlerne i majsstivelsen, så de er jævnt dækket.

    5 min
  5. 5

    Varm olien op i en dyb gryde til 180 grader Celsius.

    10 min
    180
    olie skal være varm og begynde at boble let
  6. 6

    Frituresteg kartoffelstrimlerne i portioner i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde, cirka 3-4 minutter per portion.

    12 min
    180
    strimlerne skal være gyldne og sprøde
  7. 7

    Læg de færdigstegte kartoffelstrimler på et køkkenpapir for at dræne overskydende olie.

    5 min
  8. 8

    I en gryde, smelt sukkeret over medium varme, indtil det bliver til karamel.

    10 min
  9. 9

    Når karamellen er klar, tilsæt den varme fløde forsigtigt og rør godt.

    5 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Tilsæt smørret og saltet til karamellen, og rør indtil smørret er smeltet.

    2 min
  12. 12

    1

  13. 13

    Server de sprøde kartoffelstrimler varme, dyppet i saltkaramellen. - retterne skal serveres varme og sprøde

Tags

snackdessertdanskkartofler

Kommentarer

Mette

Kartoffelispind med saltkaramel er en perfekt kombination af det søde og det salte!

★★★★★
Anders

Disse ispinde var en lækker overraskelse til picnic'en i parken!

★★★★
Louise

Jeg kunne virkelig smage kartoflerne i isen - en interessant twist!

★★★★