Kartoffelkage med muskatflair

En lækker og saftig kartoffelkage med en spændende smag af muskatnød. Perfekt som dessert eller til kaffen.
Ingredienser
- kartofler(kogte og moste)500 g
- sukker(gerne rørsukker for dybere smag)200 g
- smør(smeltet)100 g
- æg(store og friske)4 stk
- muskatnød(friskrevet for bedste smag)1 tsk
- vaniljesukker(kan erstattes med en vaniljestang)1 tsk
- bagepulver(for at give kagen luftighed)1 tsk
- hvedemel(sigtet)200 g
- mandler(groft hakkede)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm, når den er klar - 2
Skræl kartoflerne og kog dem møre i ca. 20 minutter.
20 minkogekartoflerne skal være let møre, men ikke smattede - 3
Dræn kartoflerne og mos dem grundigt.
5 min - 4
I en stor skål, bland den moste kartoffel med sukker, smeltet smør, æg, muskatnød, vaniljesukker og bagepulver.
10 min - 5
Sigt hvedemelet i blandingen og rør indtil det er lige blandet.
5 min - 6
Tilsæt de hakkede mandler og rør dem forsigtigt ind.
2 min - 7
Hæld dejen i en smurt bageform og glat overfladen.
5 min - 8
Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
50 min180kagen skal være let gylden og fast at røre ved - 9
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud og køler helt af på en bagerist.
10 min
Tags
Kommentarer
Kartoffelkagen var lækker med den friske muskatnød
Perfekt til madpakken med en lækker salat ved siden af
Kartoffelkagen med muskatflair var en dejlig overraskelse til picnic i skoven