spisekunst.dk

Kartoffel-porresuppe (light)

suppeletsundvegetarisk
Kartoffel-porresuppe (light)

En sund og let version af den klassiske kartoffel-porresuppe, perfekt til en let frokost eller middag.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(skrællet og skåret i tern)
    500 g
  • porre(renset og skåret i skiver)
    200 g
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1 liter
  • olivenolie(til sautering)
    1 spsk
  • light fløde(for en lettere version)
    100 ml
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(justeres efter smag)
    0.5 tsk
  • frisk persille(til pynt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme.

    2 min
    medium
    olien skal være varm, men ikke rygende
  2. 2

    Tilsæt porre og sautér i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.

    5 min
    medium
    porrerne skal være let gennemsigtige
  3. 3

    Tilsæt kartoflerne og rør rundt i et minut.

    1 min
    medium
    kartoflerne skal være dækket af porre og olie
  4. 4

    Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring det i kog.

    5 min
    høj
    begynder at boble
  5. 5

    Sænk varmen og lad suppen simre i ca. 20 minutter, indtil kartoflerne er møre.

    20 min
    lav
    kartoflerne skal kunne moses let med en gaffel
  6. 6

    Purér suppen med en stavblender indtil den er glat.

    5 min
    ingen
    suppen skal være helt glat uden klumper
  7. 7

    Tilsæt light fløde, salt og peber og varm op i et par minutter.

    2 min
    lav
    suppen skal være varm, men ikke koge
  8. 8

    Server suppen varm og pynt med frisk persille.

    1 min
    serveringsklar
    suppen præsenteres flot med grønne persilleblade på toppen

Tags

suppeletsundvegetarisk

Kommentarer

Maria

Den kartoffel-porresuppe var lækker og fyldig

★★★★★
Morten

Suppen var perfekt til min aftenmad

★★★★
Hanne

Jeg kunne godt lide den cremede konsistens i suppen

★★★★