Kartoffel-porresuppe (light)
suppeletsundvegetarisk

En sund og let version af den klassiske kartoffel-porresuppe, perfekt til en let frokost eller middag.
Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- kartofler(skrællet og skåret i tern)500 g
- porre(renset og skåret i skiver)200 g
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 liter
- olivenolie(til sautering)1 spsk
- light fløde(for en lettere version)100 ml
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(justeres efter smag)0.5 tsk
- frisk persille(til pynt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme.
2 minmediumolien skal være varm, men ikke rygende - 2
Tilsæt porre og sautér i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.
5 minmediumporrerne skal være let gennemsigtige - 3
Tilsæt kartoflerne og rør rundt i et minut.
1 minmediumkartoflerne skal være dækket af porre og olie - 4
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring det i kog.
5 minhøjbegynder at boble - 5
Sænk varmen og lad suppen simre i ca. 20 minutter, indtil kartoflerne er møre.
20 minlavkartoflerne skal kunne moses let med en gaffel - 6
Purér suppen med en stavblender indtil den er glat.
5 miningensuppen skal være helt glat uden klumper - 7
Tilsæt light fløde, salt og peber og varm op i et par minutter.
2 minlavsuppen skal være varm, men ikke koge - 8
Server suppen varm og pynt med frisk persille.
1 minserveringsklarsuppen præsenteres flot med grønne persilleblade på toppen
Tags
suppeletsundvegetarisk
Kommentarer
Maria
Den kartoffel-porresuppe var lækker og fyldig
★★★★★
Morten
Suppen var perfekt til min aftenmad
★★★★★
Hanne
Jeg kunne godt lide den cremede konsistens i suppen
★★★★★