spisekunst.dk

Kernebrød

brødkernersundthjemmebag
Kernebrød

Kernebrød er et sundt og velsmagende brød fyldt med forskellige kerner, der giver en dejlig tekstur og smag.

Tid105 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne økologisk)
    500 g
  • rugmel(gerne groft)
    100 g
  • solsikkekerner(kan også være ristede)
    50 g
  • græskarkerner(kan også være ristede)
    50 g
  • salt(havsalt anbefales)
    10 g
  • gæret(f.eks. tørgær)
    15 g
  • vand(lunkent vand)
    400 ml
  • honning(kan erstattes med sukker)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemel, rugmel, solsikkekerner, græskarkerner, salt og gær i en stor skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt lunkent vand og honning til de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen, indtil det danner en dej.

    5 min
  3. 3

    Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et varmt sted i 1 time.

    60 min
  4. 4

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius

  5. 5

    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let i 2-3 minutter, indtil den er glat.

    3 min
  6. 6

    Form dejen til et brød og læg det i en smurt brødform.

    5 min
  7. 7

    Lad brødet hæve i yderligere 30 minutter.

    30 min
  8. 8

    Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.

    35 min
    200
    brødet er gyldent og lyder hult
  9. 9

    Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres.

    15 min

Tags

brødkernersundthjemmebag

Kommentarer

Mette

Kernebrødet er perfekt til madpakken med masser af kerner og fuldkorn

★★★★★
Lars

Jeg kunne godt lide den sprøde skorpe på kernebrødet

★★★★
Camilla

Kernebrødet var et hit til skovturen med vennerne, det var dejligt fyldigt

★★★★★