Kernebrød

Kernebrød er et sundt og velsmagende brød fyldt med forskellige kerner, der giver en dejlig tekstur og smag.
Ingredienser
- hvedemel(gerne økologisk)500 g
- rugmel(gerne groft)100 g
- solsikkekerner(kan også være ristede)50 g
- græskarkerner(kan også være ristede)50 g
- salt(havsalt anbefales)10 g
- gæret(f.eks. tørgær)15 g
- vand(lunkent vand)400 ml
- honning(kan erstattes med sukker)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemel, rugmel, solsikkekerner, græskarkerner, salt og gær i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt lunkent vand og honning til de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen, indtil det danner en dej.
5 min - 3
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et varmt sted i 1 time.
60 min - 4
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
- 5
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let i 2-3 minutter, indtil den er glat.
3 min - 6
Form dejen til et brød og læg det i en smurt brødform.
5 min - 7
Lad brødet hæve i yderligere 30 minutter.
30 min - 8
Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.
35 min200brødet er gyldent og lyder hult - 9
Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres.
15 min
Tags
Kommentarer
Kernebrødet er perfekt til madpakken med masser af kerner og fuldkorn
Jeg kunne godt lide den sprøde skorpe på kernebrødet
Kernebrødet var et hit til skovturen med vennerne, det var dejligt fyldigt