spisekunst.dk

Klassisk lasagne

lasagneitalienskcomfort food
Klassisk lasagne

En klassisk lasagne med lag af oksekødssovs, béchamelsauce og pasta, der er perfekt til en familiemiddag.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød)
    400 g
  • løg(finthakket)
    2 stk.
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • hakkede tomater på dåse(kan også være friske tomater)
    400 g
  • tomatpuré(giver ekstra smag)
    140 g
  • tørret oregano(kan erstattes med frisk oregano)
    1 tsk.
  • tørret basilikum(kan erstattes med frisk basilikum)
    1 tsk.
  • lasagneplader(kan være friske eller tørrede)
    12 stk.
  • mælk(helst sødmælk)
    500 ml
  • smør(til béchamelsauce)
    50 g
  • hvedemel(til béchamelsauce)
    50 g
  • revet ost(fx mozzarella eller parmesan)
    100 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader

  2. 2

    Steg løg og hvidløg i en gryde med lidt olie, indtil de er bløde.

    5 min
    medium varme
    løgene er gennemsigtige
  3. 3

    Tilsæt hakket oksekød og brun det af.

    10 min
    medium varme
    kødet er ikke længere rosa
  4. 4

    Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

    15 min
    low varme
    sovsens smag er intensiveret
  5. 5

    Smelt smørret i en anden gryde og tilsæt hvedemelet. Rør rundt i 1 minut.

    1 min
    medium varme
    melet begynder at dufte nøddeagtigt
  6. 6

    Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring for at undgå klumper. Lad saucen tykne i 5-7 minutter.

    7 min
    medium varme
    saucen er blevet cremet
  7. 7

    Læg et lag kød-sofsy, et lag lasagneplader, og et lag béchamelsauce i et ovnfast fad. Gentag indtil ingredienserne er brugt.

    10 min
    none
    lagen er ensartet og godt fordelt
  8. 8

    Afslut med béchamelsauce og drys revet ost over.

    5 min
    none
    osten dækker saucen
  9. 9

    Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og boblende.

    35 min
    180
    overfladen er gyldenbrun
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.

    10 min
    none
    lasagnen er lettere at skære

Tags

lasagneitalienskcomfort food

Kommentarer

Karen

Den klassiske lasagne med masser af ost var simpelthen himmelsk!

★★★★★
Mette

Jeg tilføjede ekstra friske cherrytomater til min lasagne - det gav en dejlig frisk smag.

★★★★
Anders

Lasagnen var perfekt til madpakken dagen efter - den smagte stadig fantastisk!

★★★★