Klassiske tarteletter med kikærtfyld

Disse klassiske tarteletter med kikærtfyld er en lækker og sund ret, perfekt som forret eller let frokost. Tarteletterne er sprøde, og fyldet er fyldigt og smagfuldt.
Ingredienser
- tarteletdej(kan købes færdig eller laves fra bunden)250 g
- kogte kikærter(kan være fra dåse eller hjemmekogte)400 g
- løg(finhakket)1 stk
- hvidløg(presset eller finthakket)2 fed
- spidskommen(kan justeres efter smag)1 tsk
- paprika(kan være sød eller røget)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)100 ml
- citron(saften presses)1 stk
- frisk persille(hakket til pynt)100 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm og klar til bagning - 2
Rul tarteletdejen ud og skær den ud i cirkler, der passer til tarteletformer.
10 minn/adejen er jævnt rullet ud og formet - 3
Læg dejen i tarteletformene og prik bunden med en gaffel for at undgå bobler.
5 minn/adejen sidder sikkert i formen - 4
Bag tarteletterne i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne.
12 min200dejen er let gylden og sprød - 5
Mens tarteletterne bager, opvarm olivenolie i en pande og sautér løg og hvidløg, indtil de er bløde.
5 minmediumløgene er gennemsigtige og dufter godt - 6
Tilsæt kikærter, spidskommen, paprika, bouillon, salt og peber til panden og lad det simre i 10 minutter.
10 minmediumblandingen er varm og smagfuld - 7
Tag panden af varmen, tilsæt citronsaft og rør godt.
2 minn/akikærtefyldet er godt blandet - 8
Tag tarteletterne ud af ovnen og fyld dem med kikærtefyldet.
5 minn/afyldet er jævnt fordelt i tarteletterne - 9
Pynt med hakket persille og server straks.
2 minn/atarteletterne er dekorative og klar til servering
Tags
Kommentarer
Disse tarteletter var perfekte til en hyggelig picnic i parken med vennerne.
Kikærtefyldet var en spændende og velsmagende twist til de klassiske tarteletter.
Med en sprød salat ved siden af var disse tarteletter et lækkert og mættende måltid.