spisekunst.dk

Knuste kartofler med marcipan

kartoflermarcipantilbehørfestmad
Knuste kartofler med marcipan

En spændende og sød variant af knuste kartofler, hvor marcipan tilføjer en unik smag og konsistens. Perfekt som tilbehør til festlige retter.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(små)
    800 g
  • marcipan(høj kvalitet)
    100 g
  • smør(saltet smør)
    50 g
  • salt(til kogevandet)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Læg dem i en gryde med koldt vand og tilsæt salt.

    5 min
    N/A
    kartoflerne skal være dækket af vand
  2. 2

    Bring vandet i kog, og lad kartoflerne koge i 20-25 minutter, indtil de er møre.

    25 min
    N/A
    kartoflerne skal være let møre, men ikke smattede
  3. 3

    Dræn kartoflerne og lad dem dampe af i et minut. Læg dem derefter tilbage i gryden.

    2 min
    N/A
    kartoflerne skal være tørre
  4. 4

    Tilsæt smørret til kartoflerne og mos dem let med en gaffel, så de bliver let knuste.

    3 min
    N/A
    kartoflerne skal være let mosede med synlige stykker
  5. 5

    Riv marcipanen og bland den i de knuste kartofler. Rør forsigtigt for at undgå at kartoflerne bliver helt glatte.

    3 min
    N/A
    marcipanen skal være jævnt fordelt
  6. 6

    Server de knuste kartofler varme, pyntet med hakket persille.

    1 min
    N/A
    retterne skal være varme og garnituret skal være friskt

Tags

kartoflermarcipantilbehørfestmad

Kommentarer

Karen

De knuste kartofler med marcipan var en lækker overraskelse til dessert!

★★★★★
Anders

Jeg synes kombinationen af kartofler og marcipan var lidt underlig, men det smagte faktisk ret godt!

★★★★★
Mette

Disse knuste kartofler med marcipan var en perfekt snack til picnic i parken.

★★★★