Kolding Stuvning med Gorm den Gamles Kraft

Kolding Stuvning med Gorm den Gamles Kraft er en klassisk dansk ret, der byder på mørt oksekød og friske grøntsager simret i en lækker, cremet sauce.
Ingredienser
- oksekød(gerne fra højrebsdelen)500 g
- gulerødder(skåret i skiver)200 g
- porre(skåret i ringe)100 g
- løgt(hakket)1 stk
- smør(til stegning)50 g
- Gorm den Gamles Kraft(kan findes i specialbutikker)500 ml
- laurbærblade(for ekstra smag)2 stk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet)0.5 tsk
- fløde(til at gøre stuvningen cremet)1 dl
- majsstivelse(til jævning)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at brune oksekødet i en stor gryde med smør over medium varme, indtil det er gyldent.
10 minmedium varmekødet skal have en dejlig brun farve - 2
Tilsæt løg, gulerødder og porre til gryden og steg i yderligere 5 minutter.
5 minmedium varmegrøntsagerne skal være bløde og duftende - 3
Hæld Gorm den Gamles Kraft over kødet og grøntsagerne, og tilsæt laurbærblade, salt og peber.
1 miningenkonsistensen skal være flydende - 4
Bring stuvningen i kog, skru derefter ned for varmen og lad det simre i 60 minutter, indtil kødet er mørt.
60 minlav varmekødet skal være meget mørt og let at skille ad - 5
Fjern laurbærbladene og tilsæt fløden. Lad stuvningen simre i yderligere 10 minutter.
10 minlav varmestuvningen skal være cremet og velduftende - 6
Bland majsstivelsen med lidt vand og tilsæt til stuvningen for at jævne den. Rør godt rundt.
5 minlav varmestuvningen skal tykkes og have en glat konsistens
Tags
Kommentarer
Den cremede stuvning med kartofler og bacon var perfekt til en regnvejrsdag
Jeg savnede lidt mere smag af Gorm den Gamles Kræft i retten
Stuvningen var lækker, men ville have ønsket flere grøntsager i retten