spisekunst.dk

Kronborg Krustader med Laks & Citronurt

forretfestmadlaksskaldyr
Kronborg Krustader med Laks & Citronurt

Disse lækre krustader med røget laks og en frisk citronsmagende cremefraiche er perfekte som en forret eller snack til festlige lejligheder.

Tid20 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • krustader(kan købes færdige eller laves selv)
    12 stykker
  • røget laks(vælg en god kvalitet)
    200 gram
  • cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt for en lettere version)
    100 gram
  • frisk dild(hakket)
    1 spsk
  • frisk purløg(hakket)
    1 spsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 spsk
  • citronskal(fintrevet)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 knivspids
  • peber(efter smag)
    1 knivspids
  • citron(til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered fyldet ved at blande cremefraiche, dild, purløg, citronjuice, citronskal, salt og peber i en skål.

    10 min
    stuetemperatur
    fyldet er ensartet og har en frisk duft
  2. 2

    Skær den røgede laks i passende stykker.

    5 min
    stuetemperatur
    laksen skal være frisk og se indbydende ud
  3. 3

    Fyld hver krustade med en skefuld af cremefraiche-blandingen.

    5 min
    stuetemperatur
    fyldet skal være jævnt fordelt
  4. 4

    Læg et stykke røget laks ovenpå fyldet i hver krustade.

    5 min
    stuetemperatur
    laksen skal lægge sig pænt ovenpå fyldet
  5. 5

    Pynt med et lille stykke citron og evt. lidt ekstra dild eller purløg.

    2 min
    stuetemperatur
    krustaderne skal se friske og appetitlige ud

Tags

forretfestmadlaksskaldyr

Kommentarer

Mette

Kronborg Krustader med laks var perfekt til min brunch

★★★★★
Anders

Citronurten gav en frisk smag til retten

★★★★
Camilla

Disse krustader var en lækker snack til picnicen

★★★★★