spisekunst.dk

Kung Pao Kylling

kinesiskkyllingkrydret
Kung Pao Kylling

En klassisk kinesisk ret med kylling, jordnødder, og en krydret sauce, perfekt til middag.

Tid32 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i terninger)
    500 g
  • majsstivelse(til panering)
    3 spsk
  • soyasaus(gerne mørk for mere smag)
    2 spsk
  • risvinseddike(kan erstattes med æblecidereddike)
    1 spsk
  • jordnøddeolie(kan også bruge vegetabilsk olie)
    2 spsk
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • forårsløg(skåret i skrå skiver)
    2 stk
  • ristede jordnødder(kan være saltede eller usaltede)
    1 tasse
  • sukker(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • tørrede chilier(justér efter ønsket styrke)
    6 stk
  • sesamolie(til smagsforstærkning)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Mariner kyllingeterningerne med 1 spsk soyasaus, 1 spsk majsstivelse og 1 spsk risvinseddike i 15 minutter.

    15 min
    stuetemperatur
    kyllingen skal være godt dækket af marinaden
  2. 2

    Varm jordnøddeolien op i en wok eller stor pande over høj varme.

    5 min
    høj varme
    olien skal begynde at glinse
  3. 3

    Tilsæt de tørrede chilier og steg dem i ca. 30 sekunder, indtil de begynder at dufte.

    1 min
    høj varme
    duften af chilierne skal komme frem
  4. 4

    Tilsæt den marinerede kylling og steg i ca. 5-7 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.

    7 min
    høj varme
    kyllingen skal være gyldenbrun og ikke længere være pink indeni
  5. 5

    Tilsæt hvidløg og forårsløg, og steg yderligere 2 minutter.

    2 min
    høj varme
    hvidløget skal dufte, og forårsløgene skal blive let bløde
  6. 6

    Tilsæt resterne af soyasaus, sukker og sesamolie, og rør godt rundt i retten.

    1 min
    høj varme
    retten skal være godt blandet og saucen skal dække ingredienserne
  7. 7

    Fjern retten fra varmen og bland de ristede jordnødder i.

    1 min
    ingen varme
    jordnødderne skal være jævnt fordelt
  8. 8

    Server retten varm, gerne med ris ved siden af.

    1 min
    ingen varme
    retten skal være varm og nødderne sprøde

Tags

kinesiskkyllingkrydret

Kommentarer

Mette

Den var så lækker med peanuts i!

★★★★★
Thomas

Kung Pao Kylling var perfekt til aftensmad!

★★★★
Louise

Den var spicy, men jeg elskede den!

★★★★