Kyllingekebab med tzatziki-twist
kebabkyllingtzatzikigrilletsund

En lækker opskrift på kyllingekebab med en frisk tzatziki-dip, perfekt til en sommergrillfest eller en hurtig middag.
Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- kyllingebrystfilet(frisk og af høj kvalitet)500 g
- hvidløg(frisk)2 stk
- paprika(søde eller stærke efter smag)1 tsk
- spidskommen(kan erstattes med andre krydderier)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk
- olie(olivenolie anbefales)3 spsk
- agurk(revet til tzatziki)1 stk
- græsk yoghurt(kan være fedtfattig)250 g
- citronjuice(friskpresset)1 tsk
- dild(frisk eller tørret)1 tsk
- pitabrød(til servering)4 stk
- salatblade(frisk)100 g
- cherrytomater(skiver eller halve)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Skær kyllingebrystfileterne i strimler.
5 min - 2
Bland hvidløg, paprika, spidskommen, salt, peber og olie i en skål. Tilsæt kyllingestrimlerne og marinér i 30 minutter.
30 min - 3
Forbered tzatziki ved at blande revet agurk, græsk yoghurt, citronjuice, dild, salt og peber i en skål.
10 min - 4
Forvarm en pande over medium-høj varme.
5 min180panden skal være varm, men ikke ryge - 5
Steg de marinerede kyllingestrimler i 10-12 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne.
12 min200kyllingen skal være gyldenbrun og saftig - 6
Varm pitabrødene i ovnen eller på en pande i 2-3 minutter.
3 min180brødene skal være varme og bløde
Tags
kebabkyllingtzatzikigrilletsund
Kommentarer
Mette
Den friske tzatziki var prikken over i'et!
★★★★★
Lars
Kyllingen var saftig og velsmagende
★★★★★
Ida
Perfekt til en picnic i parken
★★★★★