spisekunst.dk

Festlig lagkage

kagefestlagkagedessert
Festlig lagkage

En lækker festlig lagkage fyldt med flødeskum, syltetøj og friske bær, perfekt til enhver fejring.

Tid90 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet og af god kvalitet)
    200 g
  • sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)
    200 g
  • æg(friske og økologiske)
    4 stk
  • smør(blødt)
    100 g
  • bagepulver(kan erstattes med natron)
    1 tsk
  • fløde(gerne piskefløde for bedste resultat)
    200 ml
  • sylte(hindbær eller jordbærsyltetøj)
    50 g
  • friske bær(jordbær)
    100 g
  • brombær)
    eller
  • flormelis(til pynt)
    50 g
  • vaniljesukker(for ekstra smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en kageform med smør og drys lidt mel i bunden.

    5 min
    175
    ovnen skal være varm, og smørret skal være smeltet
  2. 2

    Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt æggene ét ad gangen, mens du pisker godt efter hvert æg.

    2 min
  4. 4

    Sigt hvedemelet sammen med bagepulveret og vaniljesukkeret. Tilsæt til dejen og fold forsigtigt ind.

    3 min
  5. 5

    Hæld dejen i den forberedte kageform og bag i ovnen i 25-30 minutter.

    30 min
    175
    kagen skal være gylden og en tandstik skal komme ud ren
  6. 6

    Lad kagen køle helt af, inden den deles i tre lag.

    30 min
  7. 7

    Pisk fløden til skum og smør et lag på det første kagebund. Læg et lag syltetøj og drys med friske bær.

    10 min
  8. 8

    Gentag med det andet lag kage, flødeskum, syltetøj og bær. Læg det sidste lag kage ovenpå.

    10 min
  9. 9

    Dæk hele kagen med flødeskum og pynt med flormelis og flere bær.

    10 min

Tags

kagefestlagkagedessert

Kommentarer

Mette

Den festlige lagkage var fyldt med friske bær

★★★★★
Peter

Perfekt til fødselsdagsfesten med de farverige glasur

★★★★
Ida

Lagkagen passede godt med en kop kaffe til eftermiddagskaffen

★★★★