Festlig lagkage

En lækker festlig lagkage fyldt med flødeskum, syltetøj og friske bær, perfekt til enhver fejring.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet og af god kvalitet)200 g
- sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)200 g
- æg(friske og økologiske)4 stk
- smør(blødt)100 g
- bagepulver(kan erstattes med natron)1 tsk
- fløde(gerne piskefløde for bedste resultat)200 ml
- sylte(hindbær eller jordbærsyltetøj)50 g
- friske bær(jordbær)100 g
- brombær)eller
- flormelis(til pynt)50 g
- vaniljesukker(for ekstra smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en kageform med smør og drys lidt mel i bunden.
5 min175ovnen skal være varm, og smørret skal være smeltet - 2
Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
5 min - 3
Tilsæt æggene ét ad gangen, mens du pisker godt efter hvert æg.
2 min - 4
Sigt hvedemelet sammen med bagepulveret og vaniljesukkeret. Tilsæt til dejen og fold forsigtigt ind.
3 min - 5
Hæld dejen i den forberedte kageform og bag i ovnen i 25-30 minutter.
30 min175kagen skal være gylden og en tandstik skal komme ud ren - 6
Lad kagen køle helt af, inden den deles i tre lag.
30 min - 7
Pisk fløden til skum og smør et lag på det første kagebund. Læg et lag syltetøj og drys med friske bær.
10 min - 8
Gentag med det andet lag kage, flødeskum, syltetøj og bær. Læg det sidste lag kage ovenpå.
10 min - 9
Dæk hele kagen med flødeskum og pynt med flormelis og flere bær.
10 min
Tags
Kommentarer
Den festlige lagkage var fyldt med friske bær
Perfekt til fødselsdagsfesten med de farverige glasur
Lagkagen passede godt med en kop kaffe til eftermiddagskaffen