Lakrids-falafel kugler

Disse lakrids-falafel kugler kombinerer den klassiske falafel opskrift med en spændende lakridsnote, der giver en unik smagsoplevelse.
Ingredienser
- kikærter(udblødte over natten)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust)2 fed
- spidskommen(stødt)1 tsk
- koriander(stødt)1 tsk
- frisk persille(hakket)2 spsk
- salt1 tsk
- peber1 tsk
- lakridsrodspulver(eller tilsvarende lakridspulver)50 g
- olie(til stegning)100 ml
Fremgangsmåde
- 1
Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med finthakket løg, knust hvidløg, spidskommen, koriander, persille, salt, peber og lakridsrodspulver.
5 minN/AIngredienserne er godt blandet og har en ensartet konsistens. - 2
Kør foodprocessoren, indtil blandingen er glat, men stadig lidt grov. Smag til og juster krydderierne efter behov.
3 minN/ABlandingen skal være let formbar og smagfuld. - 3
Form små kugler af blandingen med hænderne, cirka på størrelsen med en valnød.
5 minN/AKuglerne skal holdes sammen uden at være for klæbrige. - 4
Varm olien i en pande over medium varme. Steg falafel kuglerne i portioner, indtil de er gyldne og sprøde på alle sider.
10 min180Kuglerne er gyldne og sprøde; olien bobler let omkring dem. - 5
Læg de stegte kugler på et spækbræt dækket med køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.
2 minN/AKuglerne ser sprøde ud og er ikke fedtede. - 6
Server straks med en dip af din valg, f.eks. tahin eller en yoghurtdip. ved N/A - Serveringsanretningen ser indbydende ud med en farverig dip.
Tags
Kommentarer
Disse lakrids-falafel kugler var en spændende smagsoplevelse!
Perfekt til en picnic i parken med vennerne
Jeg kunne godt lide kombinationen af lakrids og kikærter