spisekunst.dk

Lakridsfisk med dildpesto

fisklakridsdildpestodansk mad
Lakridsfisk med dildpesto

En lækker ret med lakridsfisk serveret med en frisk dildpesto, perfekt til en middag med venner eller familie.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • lakridsfisk(frisk eller frost)
    400 gram
  • lakridspulver(kan justeres efter smag)
    2 spiseskefulde
  • salt(juster efter behov)
    1 knivspids
  • peber(sort eller hvid peber)
    1 knivspids
  • frisk dild(kan erstattes med tørret dild)
    50 gram
  • er bedst)
    frisk
  • pine nødder(kan erstattes med mandler)
    50 gram
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)
    50 milliliter
  • saft(friskpresset giver mere smag)
    1 citron

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm, og den skal lyde som om den blæser
  2. 2

    Læg lakridsfisken i et ovnfast fad og drys lakridspulver, salt og peber over.

    5 min
  3. 3

    Bag fisken i ovnen i 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt og let flager, når man trykker på den.

    20 min
    200
    fiskens farve skal være uigennemsigtig og let gylden
  4. 4

    Imens fisken bager, laver du dildpestoen: Blend dild, pine nødder, olivenolie og citronsaft sammen i en foodprocessor indtil det er glat.

    10 min
  5. 5

    Tag fisken ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter, inden den serveres med dildpestoen på toppen.

    5 min

Tags

fisklakridsdildpestodansk mad

Kommentarer

Mette

Lakridsfisken var overraskende velsmagende med dildpesto!

★★★★★
Peter

Dildpestoen gav retten en frisk og krydret smag, perfekt til sommeraftener

★★★★
Ida

Lakridsfisken var en sjov og anderledes twist til aftensmaden

★★★★★