spisekunst.dk

Lakseroulade

lakserouladeforretbuffetfestmad
Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker og frisk ret, der kombinerer røget laks med en blød og luftig bund, perfekt til forret eller som en del af en buffet.

Tid62 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • røget laks(kan være både varm- og koldrøget)
    300 gram
  • cream cheese(kan være naturel eller krydret)
    200 gram
  • lime(saften bruges til smagssætning)
    1 stk
  • dild(frisk dild til smag og pynt)
    1 bundt
  • æg(store æg til bunden)
    8 stk
  • hvedemel(til bunden)
    100 gram
  • bagepulver(til hævning af bunden)
    1 tsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • smør(til pensling af bagepapir)
    50 gram

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius

  2. 2

    Pisk æggene sammen med salt i en skål, indtil de er let skummede.

    2 min
    stuetemperatur
    æggeblandingen skal være ensartet og lidt luftig
  3. 3

    Sigt hvedemelet og bagepulveret i æggeblandingen og rør forsigtigt, indtil det er blandet.

    3 min
    stuetemperatur
    dejen skal være glat uden klumper
  4. 4

    Læg bagepapir på en bageplade og pensl det med smeltet smør.

    2 min
    stuetemperatur
    papiret skal være let glinsende af smør
  5. 5

    Hæld dejen på bagepapiret og fordel den jævnt.

    2 min
    stuetemperatur
    dejen skal være jævnt fordelt
  6. 6

    Bag i ovnen i 10-12 minutter, indtil bunden er let gylden.

    12 min
    200
    bunden skal være gylden og fast ved berøring
  7. 7

    Tag bunden ud og lad den køle af i et par minutter, inden du forsigtigt fjerner bagepapiret.

    5 min
    stuetemperatur
    bunden skal være varm, men ikke dampende
  8. 8

    Smør cream cheese over bunden.

    2 min
    stuetemperatur
    cremeosten skal dække hele bunden jævnt
  9. 9

    Læg skiver af røget laks ovenpå cream cheese og drys med hakket dild.

    3 min
    stuetemperatur
    laksen skal være jævnt fordelt
  10. 10

    1

  11. 11

    Pres limesaft over fyldet for ekstra smag.

    1 min
    stuetemperatur
    duften af lime skal være fremtrædende
  12. 12

    1

  13. 13

    Rul forsigtigt bunden sammen til en roulade fra den lange side.

    2 min
    stuetemperatur
    rouladen skal være stram, men ikke presse fyldet ud
  14. 14

    1

  15. 15

    Lad rouladen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter før servering.

    30 min
    køleskab
    rouladen skal være kold og fast

Tags

lakserouladeforretbuffetfestmad

Kommentarer

Mette

Lakseroulade med avocado er min yndlings!

★★★★★
Andreas

Perfekt til brunch med vennerne!

★★★★★
Camilla

Lakseroulade med frisk dild er en sikker vinder

★★★★