spisekunst.dk

Langtidssimret lam med rosiner

lamsimreretdanskkomfortmad
Langtidssimret lam med rosiner

Langtidssimret lam med rosiner er en klassisk ret, der kombinerer saftigt lam med søde rosiner og krydderier, hvilket giver en dyb og kompleks smag. Perfekt som en varmende middag på kolde dage.

Tid200 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • lammeskank(vælg en god kvalitet)
    1 kg
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • løg(hakket)
    2 stk
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • kanel(for en varm smag)
    2 tsk
  • stødt ingefær(kan erstattes med frisk ingefær)
    1 tsk
  • spidskommen(giver en dejlig dybde)
    1 tsk
  • oksefond(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    500 ml
  • rosiner(kan være gyldne eller mørke)
    100 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk
  • citron(saften bruges)
    1 stk
  • frisk persille(til pynt)
    1 bundt
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.

    5 min
    160
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Varm olivenolien op i en stor stegepande over medium høj varme. Tilsæt lammeskankene og brun dem på alle sider i ca. 10 minutter.

    10 min
    medium høj
    lammet skal have en gyldenbrun farve
  3. 3

    Tag lammet af panden og læg det til side. Tilsæt løg og hvidløg til panden og sautér indtil de er bløde, ca. 5 minutter.

    5 min
    medium
    løgene skal være gennemsigtige
  4. 4

    Tilsæt kanel, ingefær, og spidskommen til løgene, og lad det stege i yderligere 2 minutter for at frigive smagene.

    2 min
    medium
    duften skal være aromatisk
  5. 5

    Læg lammeskankene tilbage i panden, tilsæt oksefond, rosiner og gulerødder. Bring det hele i kog.

    5 min
    høj
    det skal koge let
  6. 6

    Dæk panden med et låg og sæt den i ovnen. Lad det simre i 2-3 timer, indtil kødet er mørt.

    180 min
    160
    kødet skal være så mørt, at det falder fra benet
  7. 7

    Tag retten ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter. Tilsæt citronsaft, salt og peber efter smag.

    10 min
    ingen
    retten skal være varm og dufte indbydende
  8. 8

    Server retten drysset med frisk persille.

    5 min
    ingen
    presentationen skal være farverig og indbydende

Tags

lamsimreretdanskkomfortmad

Kommentarer

Mette

Rosinerne gav en sødme til retten, som jeg elskede!

★★★★★
Jens

Det langtidssimrede lam var mørt og saftigt - en sand fryd at spise

★★★★★
Maria

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien

★★★★