Lasagne traditionel

En klassisk dansk lasagne lavet med lag af hakket kød, tomatsauce, bechamelsauce og ost, perfekt til en familieaften.
Ingredienser
- hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød eller vegetarisk alternativ)400 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- hakkede tomater(400 g pr. dåse)2 dåser
- tomatpuré(for ekstra dybde)2 spsk
- oregano(tørret)1 tsk
- basilikum(tørret)1 tsk
- lasagneplader(kan være friske eller tørrede)9 stk
- mælke(til bechamelsauce)500 ml
- smør(til bechamelsauce)50 g
- hvedemel(til bechamelsauce)50 g
- revet ost(fx mozzarella eller cheddar)200 g
- salt1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm en stor pande over medium varme, tilsæt hakket oksekød og steg indtil det er brunet.
10 minmedium varmekødet skal være brunet og saftigt - 2
Tilsæt det finthakkede løg og presset hvidløg, og steg i yderligere 5 minutter, indtil løget er blødt.
5 minmedium varmeløget skal være klart og dufte aromatisk - 3
Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.
15 minsimmersovsen skal tykne og duften skal være fyldig - 4
Imens sovsen simrer, smelt smørret i en gryde over lav varme. Tilsæt hvedemelet og rør i 2-3 minutter for at lave en roux.
3 minlav varmeroux'en skal være lys gylden - 5
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du konstant rører, indtil saucen er glat. Lad det simre i ca. 5 minutter, indtil det tykner.
5 minlav varmesauce skal være cremet og dække bagsiden af en ske - 6
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180 graderovnen skal være varm - 7
Start med at lægge et lag kødssovs i bunden af en bageform, derefter et lag lasagneplader, efterfulgt af et lag bechamelsauce. Gentag lagene, indtil alle ingredienser er brugt, og afslut med bechamelsauce og revet ost på toppen.
10 min - 8
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og bobler.
35 min180 graderoverfladen skal være gylden og sprød - 9
Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Den lasagne traditionelle var fyldt med lækker kødsauce!
Perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.
Lasagnen var så cremet og lækker med masser af ost på toppen.