spisekunst.dk

Lasagne traditionel

lasagnedansk madcomfort food
Lasagne traditionel

En klassisk dansk lasagne lavet med lag af hakket kød, tomatsauce, bechamelsauce og ost, perfekt til en familieaften.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød eller vegetarisk alternativ)
    400 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(presset)
    2 fed
  • hakkede tomater(400 g pr. dåse)
    2 dåser
  • tomatpuré(for ekstra dybde)
    2 spsk
  • oregano(tørret)
    1 tsk
  • basilikum(tørret)
    1 tsk
  • lasagneplader(kan være friske eller tørrede)
    9 stk
  • mælke(til bechamelsauce)
    500 ml
  • smør(til bechamelsauce)
    50 g
  • hvedemel(til bechamelsauce)
    50 g
  • revet ost(fx mozzarella eller cheddar)
    200 g
  • salt
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm en stor pande over medium varme, tilsæt hakket oksekød og steg indtil det er brunet.

    10 min
    medium varme
    kødet skal være brunet og saftigt
  2. 2

    Tilsæt det finthakkede løg og presset hvidløg, og steg i yderligere 5 minutter, indtil løget er blødt.

    5 min
    medium varme
    løget skal være klart og dufte aromatisk
  3. 3

    Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

    15 min
    simmer
    sovsen skal tykne og duften skal være fyldig
  4. 4

    Imens sovsen simrer, smelt smørret i en gryde over lav varme. Tilsæt hvedemelet og rør i 2-3 minutter for at lave en roux.

    3 min
    lav varme
    roux'en skal være lys gylden
  5. 5

    Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du konstant rører, indtil saucen er glat. Lad det simre i ca. 5 minutter, indtil det tykner.

    5 min
    lav varme
    sauce skal være cremet og dække bagsiden af en ske
  6. 6

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180 grader
    ovnen skal være varm
  7. 7

    Start med at lægge et lag kødssovs i bunden af en bageform, derefter et lag lasagneplader, efterfulgt af et lag bechamelsauce. Gentag lagene, indtil alle ingredienser er brugt, og afslut med bechamelsauce og revet ost på toppen.

    10 min
  8. 8

    Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og bobler.

    35 min
    180 grader
    overfladen skal være gylden og sprød
  9. 9

    Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

lasagnedansk madcomfort food

Kommentarer

Anna

Den lasagne traditionelle var fyldt med lækker kødsauce!

★★★★★
Nikolaj

Perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.

★★★★
Mette

Lasagnen var så cremet og lækker med masser af ost på toppen.

★★★★★