Laurbær-tzatziki med tun
tzatzikitunlaurbærvegetardip

En lækker og cremet laurbær-tzatziki med tun, perfekt som dip eller som tilbehør til grillet kød.
Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- græsk yoghurt(brug gerne fuldfed for cremet konsistens)200 g
- agurk(revet og drænet for væske)1 stk
- hvidløg(finthakket eller presset)1 fed
- tørret laurbærblad(knust for bedre smag)1 tsk
- tun i vand(drænet)1 dåse
- olivenolie(koldpresset for bedste smag)2 spsk
- citronjuice(friskpresset for optimal smag)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedre smag)0.5 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Riv agurken groft og læg den i et dørslag. Strø lidt salt over og lad den stå i 10 minutter for at dræne overskydende væske.
10 minværelseagurken skal være blødere og væsken skal drænes - 2
I en skål, kom græsk yoghurt, revet agurk, hvidløg, knust laurbærblad, tun, olivenolie, citronjuice, salt og peber.
5 minværelseblandingen skal være ensartet og cremet - 3
Rør ingredienserne godt sammen, indtil de er homogent blandet.
2 minværelseingen klumper skal være synlige - 4
Lad tzatzikien hvile i køleskabet i minimum 30 minutter for at lade smagene udvikle sig.
30 minkøleskabtzatzikien skal være kold og smagene skal være sammentrukket
Tags
tzatzikitunlaurbærvegetardip
Kommentarer
Maria
Den friske smag af tun og tzatziki passer perfekt sammen
★★★★★
Lars
Laurbærbladene tilføjer en spændende twist til retten
★★★★★
Mette
Perfekt til en sund frokost på jobbet
★★★★★