spisekunst.dk

Laurbær-tzatziki med tun

tzatzikitunlaurbærvegetardip
Laurbær-tzatziki med tun

En lækker og cremet laurbær-tzatziki med tun, perfekt som dip eller som tilbehør til grillet kød.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • græsk yoghurt(brug gerne fuldfed for cremet konsistens)
    200 g
  • agurk(revet og drænet for væske)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket eller presset)
    1 fed
  • tørret laurbærblad(knust for bedre smag)
    1 tsk
  • tun i vand(drænet)
    1 dåse
  • olivenolie(koldpresset for bedste smag)
    2 spsk
  • citronjuice(friskpresset for optimal smag)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Riv agurken groft og læg den i et dørslag. Strø lidt salt over og lad den stå i 10 minutter for at dræne overskydende væske.

    10 min
    værelse
    agurken skal være blødere og væsken skal drænes
  2. 2

    I en skål, kom græsk yoghurt, revet agurk, hvidløg, knust laurbærblad, tun, olivenolie, citronjuice, salt og peber.

    5 min
    værelse
    blandingen skal være ensartet og cremet
  3. 3

    Rør ingredienserne godt sammen, indtil de er homogent blandet.

    2 min
    værelse
    ingen klumper skal være synlige
  4. 4

    Lad tzatzikien hvile i køleskabet i minimum 30 minutter for at lade smagene udvikle sig.

    30 min
    køleskab
    tzatzikien skal være kold og smagene skal være sammentrukket

Tags

tzatzikitunlaurbærvegetardip

Kommentarer

Maria

Den friske smag af tun og tzatziki passer perfekt sammen

★★★★★
Lars

Laurbærbladene tilføjer en spændende twist til retten

★★★★
Mette

Perfekt til en sund frokost på jobbet

★★★★