spisekunst.dk

Lemoncurd

dessertsyrcremecitron
Lemoncurd

Lemoncurd er en lækker, syrlig dessert, der er perfekt som fyld i kager, på brød eller som topping på dessertretter. Denne opskrift giver en rig og cremet curd, der er let at lave.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æg(æg fra frie bur)
    3 stk
  • smag)
    bedre
  • sukker(fint sukker for bedre opløsning)
    200 g
  • citronjuice(friskpresset for optimal smag)
    100 ml
  • smør(usaltet smør for en blødere smag)
    100 g
  • citron(revet skal fra en økologisk citron)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt citronjuice og citronskal til æggeblandingen og rør godt.

    2 min
  3. 3

    Hæld blandingen i en gryde og varm den over lav varme.

    15 min
    lav varme
    Blandingen skal tykne og dække bagsiden af en ske, mens du rører kontinuerligt.
  4. 4

    Når blandingen er tyknet, tag gryden af varmen og tilsæt smørret. Rør indtil smørret er smeltet og blandet godt.

    3 min
  5. 5

    Hæld lemoncurd'en gennem en fin si for at fjerne eventuelle klumper, og lad den køle af.

    10 min

Tags

dessertsyrcremecitron

Kommentarer

Mette

Lemoncurd er perfekt til at putte på pandekager!

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede lidt revet citronskal for ekstra smag.

★★★★
Lise

Lemoncurd er fantastisk som fyld i cupcakes.

★★★★★