Linsegryde med halloumi

En lækker og nærende linsegryde med sprød halloumi og friske grøntsager. Perfekt som en vegetarisk hovedret.
Ingredienser
- linser(grønne eller brune linser)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- gulerod(ternet)1 stk
- rød peberfrugt(ternet)1 stk
- grøntsagsbouillon(eller vand)400 ml
- spidskommen(kan erstattes med karry)1 tsk
- paprika(søde eller røget)1 tsk
- halloumi(skåret i tern)200 g
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- citron(saften presses over retten før servering)1 stk
- frisk persille(hakket til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Sæt en gryde over medium varme og tilsæt olivenolie. Når olien er varm, tilsæt løg og hvidløg og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløgene skal være bløde og let gyldne - 2
Tilsæt gulerod og rød peberfrugt til gryden og sautér i yderligere 3-4 minutter.
4 minmedium varmegrøntsagerne skal være let bløde, men stadig sprøde - 3
Tilsæt linser, grøntsagsbouillon, spidskommen og paprika til gryden. Bring blandingen i kog.
2 minhøj varmekoges op til det bobler - 4
Sænk varmen til lav og lad retten simre i 25-30 minutter, indtil linserne er møre.
30 minlav varmelinserne skal være bløde og saucen skal være let cremet - 5
I mellemtiden, varm en pande over medium-høj varme og tilsæt halloumi. Steg halloumi ternene i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
6 minmedium-høj varmehalloumi skal være gyldenbrun og sprød - 6
Når linsegryden er færdig, smag til med citronsaft, salt og peber. Server gryden med sprødstegt halloumi på toppen og drysset med hakket persille.
2 miningenretterne skal være varme og farverige
Tags
Kommentarer
Halloumien gav en dejlig salt smag til retten
Denne linsegryde er perfekt til en sund og mættende madpakke
Jeg kunne godt lide kombinationen af linser og tomater i denne ret