Løgmarmelade-cupcakes

Disse lækre cupcakes kombinerer den søde smag af løgmarmelade med en blød og luftigt dej, toppet med en cremet flødeostefrosting.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)200 g
- sukker(kan justeres efter smag)150 g
- bagepulver(hjælper cupcakes med at hæve)1 tsk
- salt(fremhæver smagen)1 tsk
- smør(stuetemperatur)100 g
- æg(store æg fra fritgående høns)2 stk
- mælk(kan være sødmælk eller plantemælk)1 dl
- løgmarmelade(hjemmelavet eller køb fra butik)150 g
- flødeost(til frosting)100 g
- flormelis(til at søde frostingen)50 g
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C
- 2
Smelt smørret og lad det køle af.
5 minstuetemperatursmørret skal være flydende men ikke varmt - 3
I en stor skål, pisk sukker, smeltet smør, og æggene sammen, indtil blandingen er lys og luftigt.
3 minstuetemperaturblendingen skal være glat og let - 4
Sigt hvedemelet, bagepulveret og saltet i skålen, og tilsæt mælken. Rør forsigtigt indtil alt er godt blandet.
5 minstuetemperaturdejen skal være ensartet og uden klumper - 5
Tilsæt løgmarmelade til dejen og rør forsigtigt for at kombinere.
2 minstuetemperaturdejen skal have en let marmeladefarve - 6
Fordel dejen i cupcakeforme og bag i ovnen i 18-20 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
20 min180cupcakes skal være let gyldne og hævede - 7
Lad cupcakes køle af, mens du laver frostingen. I en skål, pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen indtil glat og cremet.
5 minstuetemperaturfrostingen skal være blød og ensartet - 8
Når cupcakes er kølet af, top dem med flødeostefrosting.
5 minstuetemperaturfrostingen skal være jævnt fordelt
Tags
Kommentarer
Disse cupcakes med løgmarmelade var perfekte til brunchen!
Jeg var skeptisk, men løgmarmeladen gav en skøn sødme til cupcakesene.
Løgmarmelade-cupcakes var en sjov og anderledes dessert til festen.