spisekunst.dk

Lun laksesalat med dilddressing

salatlaksdildletmiddag
Lun laksesalat med dilddressing

En lækker og sund lun laksesalat med friske grøntsager og en cremet dilddressing. Perfekt til frokost eller let middag.

Tid25 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • laks(frisk eller røget laks)
    400 g
  • blandet salat(f.eks. spinat)
    200 g
  • feldsalat)
    og
  • avocado(moden)
    1 stk
  • cherry tomater(halveret)
    100 g
  • creme fraiche(eller græsk yoghurt)
    1 dl
  • frisk dild(hakket)
    2 spsk
  • citronsaft(friskpresset)
    1 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered dilddressingen ved at blande creme fraiche, dild, citronsaft, salt og peber i en skål. Rør godt rundt.

    5 min
  2. 2

    Skær laksen i passende stykker og varm olivenolien i en pande over medium varme.

    2 min
    medium varme
    olien skal være varm, men ikke ryge
  3. 3

    Steg laksen i panden i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil den er let gylden og gennemstegt, men stadig saftig.

    8 min
    medium varme
    laksen skal have en let gylden overflade og være let flakket
  4. 4

    Imens laksen steger, skyl salaten og fordel den på tallerkener. Tilsæt skiver af avocado og halverede cherry tomater.

    5 min
  5. 5

    Når laksen er færdig, læg den ovenpå salaten og dryp dilddressingen over retten.

    2 min

Tags

salatlaksdildletmiddag

Kommentarer

Mette

Dilddressingen var frisk og lækker!

★★★★★
Jonas

Laksen var perfekt røget og saftig

★★★★
Camilla

Denne salat er ideel til picnic i parken

★★★★★