spisekunst.dk

Madspildsbolle

madspildbollerbagningdansk mad
Madspildsbolle

Madspildsbolle er en lækker og kreativ måde at bruge overskydende ingredienser og rester på. Disse boller er bløde, luftige og fyldt med smag.

Tid90 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(brug gerne overskydende mel fra andre opskrifter)
    500 g
  • mælk(kan være rester fra morgenmad)
    300 ml
  • gær(frisk gær eller tørgær kan anvendes)
    25 g
  • smør(kan være rester fra bagning)
    50 g
  • salt(for at give smag)
    1 tsk
  • sukker(for at aktivere gæren)
    1 tsk
  • æg(kan være rester fra madlavning)
    1 stk
  • rester af grøntsager (f.eks. gulerødder, peberfrugter eller spinat), peberfrugter eller spinat)
    200 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.

    10 min
    lunkent
    gæren skal skumme op
  2. 2

    Smelt smørret og lad det køle af. Tilsæt det til gærblandingen sammen med ægget og salt.

    5 min
    stuetemperatur
    smørret skal være flydende men ikke varmt
  3. 3

    Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt de resterende grøntsager og ælt dem ind i dejen.

    10 min
    stuetemperatur
    dejen skal være glat og ikke klæbe til hænderne
  4. 4

    Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    lunt
    dejen skal være lettet og hævet
  5. 5

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    10 min
    200
    ovnen skal være varm
  6. 6

    Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 15 minutter.

    15 min
    stuetemperatur
    bollerne skal hæve lidt
  7. 7

    Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.

    25 min
    200
    bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når man banker på dem

Tags

madspildbollerbagningdansk mad

Kommentarer

Maria

Denne madspildsbolle med gulerod og broccoli smager fantastisk!

★★★★★
Anders

Perfekt til madpakken med rester af kylling og kartofler

★★★★
Mette

Denne madspildsbolle med hvidløg og persille er virkelig lækker!

★★★★★