spisekunst.dk

Mango-kylling med bacon-twist

kyllingmangobaconhovedret
Mango-kylling med bacon-twist

En lækker ret med kyllingebryst marineret i soja og ingefær, toppet med sød mango og sprødt bacon, perfekt til en hyggelig middag.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(uden skind)
    500 g
  • bacon(skiver)
    150 g
  • mango(moden)
    1 stk
  • tern)
    i
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • frisk ingefær(revet)
    1 tsk
  • soja sauce(til marinering)
    2 spsk
  • lime(saft fra)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Mariner kyllingebrysterne i en blanding af soja sauce, ingefær, lime saft, salt og peber i 30 minutter.

    30 min
    køleskab
    duften af ingefær og lime bør være tydelig
  2. 2

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    10 min
    200 grader Celsius
    ovnen skal være varm
  3. 3

    Steg bacon skiverne på en pande over medium varme, indtil de er sprøde. Tag dem af og læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.

    5 min
    medium varme
    baconen skal være gylden og sprød
  4. 4

    I samme pande, tilsæt olivenolie og steg de marinerede kyllingebryst i 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    10 min
    medium varme
    kyllingen skal være gyldenbrun på ydersiden
  5. 5

    Læg de stegte kyllingebryst i et ildfast fad, og hæld hakket mango over. Dæk med sprødt bacon.

    5 min
    ingen
    mangoen bør være jævnt fordelt
  6. 6

    Bag retten i ovnen i 15 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.

    15 min
    200 grader Celsius
    kyllingen skal være hvid indeni og saften skal være klar

Tags

kyllingmangobaconhovedret

Kommentarer

Mette

Mango-kylling er en ny smagsoplevelse!

★★★★★
Lars

Bacon-twisten gav retten ekstra sprødhed

★★★★
Camilla

Perfekt til en sommer picnic i parken

★★★★★