Margrethe Kåle-terte (1972 Robe)

En lækker og nærende tærte fyldt med sauteret kål og ost, perfekt til frokost eller som en del af en brunch.
Ingredienser
- hvedemel(gerne sigtet)200 g
- smør(koldt og skåret i tern)100 g
- flormelis(kan erstattes med sukker)50 g
- æg(størrelse M)1 stk
- bagepulver(for lettere dej)1 tsk
- kål(f.eks. grønkål eller spidskål)300 g
- hytteost(kan være skyr for en lettere version)200 g
- revet ost(f.eks. cheddar eller mozzarella)100 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Bland hvedemel, smør og flormelis i en skål, og ælt det sammen til en crumbly dej.
10 min - 3
Tilsæt æg og bagepulver, og ælt til dejen er ensartet.
5 min - 4
Tryk dejen ud i en tærteform, så den dækker bunden og kanterne.
5 min - 5
Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter, indtil den er let gylden.
10 min180bunden skal være let gylden - 6
Sauter kålen i en pande med lidt olie, indtil den er blød og let karamelliseret.
10 min - 7
Bland den sauterede kål med hytteost, revet ost, salt og peber i en skål.
5 min - 8
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og jævn det ud.
5 min - 9
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, indtil fyldet er fast og toppen er let gylden.
30 min180fyldet skal være fast og toppen gylden - 10
1
- 11
Lad tærten køle af i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Den var fyldt med friske svampe og smagte skønt!
En perfekt kombination af kål og bacon, jeg spiste det hele alene!
Den var perfekt til min vegetariske madpakke med masser af grøntsager.