Mild cashew-karry gryderet

En lækker og mild cashew-karry gryderet, fyldt med friske grøntsager og en cremet kokosmælkssauce. Perfekt til en sund middag.
Ingredienser
- cashewnødder(groft hakkede)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(fint hakket)2 stk
- ingefær(fintrevet)1 tsk
- karrypulver(kan justeres efter smag)2 tsk
- coconut milk(mælk fra kokosnød)400 ml
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk
- rød peberfrugt(skåret i tern)1 stk
- broccoli(skåret i små buketter)200 g
- olie(til stegning)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- lime saft(kan erstattes med citron)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og steg indtil løgene er bløde.
5 minmediumLøgene skal være gennemsigtige og duften af ingefær og hvidløg skal sprede sig. - 2
Tilsæt karrypulveret og steg i yderligere 1 minut for at frigive smagen.
1 minmediumKarryens aroma skal blive intens. - 3
Tilsæt gulerødder, rød peberfrugt og broccoli til gryden. Rør godt rundt.
2 minmediumGrønsagerne skal være friske og farverige. - 4
Hæld kokosmælken i gryden og bring retten til kogepunktet. Skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
20 minsimmerRetten skal boble let, og grøntsagerne skal være møre men stadig have bid. - 5
Tilsæt de hakkede cashewnødder, salt, peber og lime saft. Rør godt og lad det simre i yderligere 5 minutter.
5 minsimmerRetten skal være cremet og nødderne skal være varme. - 6
Tag gryden af varmen og lad retten hvile i et par minutter før servering.
5 minafkøleRetten skal have en ensartet konsistens og være indbydende.
Tags
Kommentarer
Den cremede konsistens med cashewnødderne var perfekt til en hyggelig aften på sofaen.
Karrygryderetten var lækker og spicy med de friske chili pebre.
Denne gryderet med cashewnødder var nem at lave og er ideel til madpakken.