Mild hønsesalat

En lækker og mild hønsesalat lavet med kogt kylling, mayonnaise, græsk yoghurt, æble og valnødder. Perfekt som frokostret eller som fyld i en sandwich.
Ingredienser
- kogt kyllingekød(skåret i små tern)300 gram
- mayonnaise(helst hjemmelavet for bedre smag)100 gram
- græsk yoghurt(for en lettere konsistens)50 gram
- æble(skåret i små tern)1 styk
- valnødder(groft hakket)50 gram
- rapsolie(til dressingen)30 gram
- cidereddike(for ekstra syrlighed)1 teske
- sukker(for at balancere smagen)1 teske
- salt(efter smag)1 knivspids
- peber(efter smag)1 knivspids
- frisk persille(hakket til pynt)2 spiseske
Fremgangsmåde
- 1
Start med at koge kyllingekødet, hvis det ikke allerede er kogt.
20 min100 graderKyllingekødet er gennemkogt og ikke længere rosa i midten. - 2
Lad kyllingekødet køle af, og skær det derefter i små tern.
10 minstuetemperaturKyllingekødet skal være køligt at røre ved. - 3
I en skål, kombiner mayonnaise og græsk yoghurt, og rør godt sammen.
5 minstuetemperaturBlandingen skal være ensartet uden klumper. - 4
Tilsæt æbletern, hakkede valnødder, rapsolie, cidereddike, sukker, salt og peber til mayonnaiseblandingen, og rør det hele sammen.
5 minstuetemperaturBlandingen skal være godt blandet og have en cremet konsistens. - 5
Tilsæt det kogte kyllingekød til skålen, og fold forsigtigt det hele sammen, indtil kyllingen er dækket af dressingen.
5 minstuetemperaturKyllingen skal være jævnt fordelt i dressingen. - 6
Sæt hønsesalaten i køleskabet i minimum 30 minutter, så smagene kan trænge ind.
30 minkøleskabSalaten skal være kold og frisk ved servering. - 7
Server hønsesalaten med et drys hakket persille ovenpå.
2 minstuetemperaturPersillen skal være frisk og grøn.
Tags
Kommentarer
Den milde hønsesalat med sprøde æbler var perfekt til picnicen i parken.
Mums, det var lækkert med den cremede hønsesalat med syltede druer til frokost!
Hønsesalaten med knasende valnødder var et hit til brunchen i weekenden.