spisekunst.dk

Mild hønsesalat

salatkyllingfrokostlet
Mild hønsesalat

En lækker og mild hønsesalat lavet med kogt kylling, mayonnaise, græsk yoghurt, æble og valnødder. Perfekt som frokostret eller som fyld i en sandwich.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kogt kyllingekød(skåret i små tern)
    300 gram
  • mayonnaise(helst hjemmelavet for bedre smag)
    100 gram
  • græsk yoghurt(for en lettere konsistens)
    50 gram
  • æble(skåret i små tern)
    1 styk
  • valnødder(groft hakket)
    50 gram
  • rapsolie(til dressingen)
    30 gram
  • cidereddike(for ekstra syrlighed)
    1 teske
  • sukker(for at balancere smagen)
    1 teske
  • salt(efter smag)
    1 knivspids
  • peber(efter smag)
    1 knivspids
  • frisk persille(hakket til pynt)
    2 spiseske

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at koge kyllingekødet, hvis det ikke allerede er kogt.

    20 min
    100 grader
    Kyllingekødet er gennemkogt og ikke længere rosa i midten.
  2. 2

    Lad kyllingekødet køle af, og skær det derefter i små tern.

    10 min
    stuetemperatur
    Kyllingekødet skal være køligt at røre ved.
  3. 3

    I en skål, kombiner mayonnaise og græsk yoghurt, og rør godt sammen.

    5 min
    stuetemperatur
    Blandingen skal være ensartet uden klumper.
  4. 4

    Tilsæt æbletern, hakkede valnødder, rapsolie, cidereddike, sukker, salt og peber til mayonnaiseblandingen, og rør det hele sammen.

    5 min
    stuetemperatur
    Blandingen skal være godt blandet og have en cremet konsistens.
  5. 5

    Tilsæt det kogte kyllingekød til skålen, og fold forsigtigt det hele sammen, indtil kyllingen er dækket af dressingen.

    5 min
    stuetemperatur
    Kyllingen skal være jævnt fordelt i dressingen.
  6. 6

    Sæt hønsesalaten i køleskabet i minimum 30 minutter, så smagene kan trænge ind.

    30 min
    køleskab
    Salaten skal være kold og frisk ved servering.
  7. 7

    Server hønsesalaten med et drys hakket persille ovenpå.

    2 min
    stuetemperatur
    Persillen skal være frisk og grøn.

Tags

salatkyllingfrokostlet

Kommentarer

Lise

Den milde hønsesalat med sprøde æbler var perfekt til picnicen i parken.

★★★★★
Peter

Mums, det var lækkert med den cremede hønsesalat med syltede druer til frokost!

★★★★
Mette

Hønsesalaten med knasende valnødder var et hit til brunchen i weekenden.

★★★★★