spisekunst.dk

Mini-frikadeller med urtedip

frikadellersnackurtedipdansk madtapas
Mini-frikadeller med urtedip

Lækre mini-frikadeller lavet med svinekød og friske urter, serveret med en cremet urtedip. Perfekte til tapas eller som en del af en buffet.

Tid28 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(gerne med lidt fedt for smag)
    500 g
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(juster efter smag)
    0.5 tsk
  • mælk(eller fløde for en rigere smag)
    1 dl
  • æg(for binding)
    1 stk
  • strøbrød(kan være groft eller fint)
    100 g
  • frisk persille(hakket)
    2 spsk
  • frisk dild(hakket)
    2 spsk
  • yoghurt(græsk eller naturel)
    1 dl
  • citronjuice(for friskhed)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered alle ingredienserne. Hak løget, persillen og dilden.

    10 min
  2. 2

    I en stor skål, bland det hakkede svinekød, løg, salt, peber, mælk, æg og strøbrød. Rør godt sammen, indtil det er ensartet.

    5 min
  3. 3

    Form små frikadeller af blandingen, cirka på størrelse med en golfbold.

    5 min
  4. 4

    Varm en pande op med lidt olie over medium varme. Steg frikadellerne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    8 min
    medium
    Frikadellerne skal være gyldne og sprøde udenpå, og gennemstegte indeni.
  5. 5

    Mens frikadellerne steger, bland yoghurt, citronjuice, persille og dild i en skål for at lave urtedippen.

    5 min
  6. 6

    Server de varme frikadeller med urtedippen ved siden af. - Frikadellerne skal være varme, og dippen skal være kølig.

Tags

frikadellersnackurtedipdansk madtapas

Kommentarer

Maria

Urterne i dippet gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Anders

Mini-frikadellerne var perfekte til børnenes madpakker

★★★★
Camilla

Den friske citronsaft i dippen gjorde retten så frisk og lækker

★★★★★