Mini knækbrød med laks og dild

Disse mini knækbrød er sprøde og perfekte til at blive toppet med koldrøget laks og frisk dild. En lækker og sund snack eller forret.
Ingredienser
- fuldkornshvedemel(kan erstattes med rugmel for en mere robust smag)200 g
- smør(skal være koldt og skåret i tern)100 g
- vand(kan tilsættes lidt citronsaft for ekstra friskhed)100 ml
- bagepulver1 tsk
- flagesalt(til drys)1 tsk
- koldrøget laks200 g
- frisk dild(hakket til pynt)50 g
- creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)100 g
- citronskive(til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm, duft af varme - 2
Bland fuldkornshvedemelet, bagepulver og flagesalt i en skål.
2 min - 3
Tilsæt smørret og brug dine fingre til at smuldre det ind i melet, indtil det ligner groft sand.
5 min - 4
Tilsæt vandet lidt ad gangen, og ælt dejen forsigtigt sammen, indtil den er glat.
3 min - 5
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm og skær den i små firkanter eller cirkler.
10 min - 6
Læg knækbrødene på en bageplade dækket med bagepapir og drys lidt flagesalt over.
2 min - 7
Bag knækbrødene i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
20 min200de skal være let gyldne og dufte sprødt - 8
Lad knækbrødene køle af på en bagerist.
10 min - 9
Server knækbrødene med et lag creme fraiche, skiver af koldrøget laks og drysset dild. Pynt med en skive citron.
5 min
Tags
Kommentarer
Mini knækbrød med laks og dild er perfekte til en hyggelig brunch!
Den friske dild giver en dejlig smag til retten.
Disse knækbrød med laks er et hit til picnic i parken!