Mini-muffins (blandet)

Disse mini muffins er en lækker kombination af chokolade, nødder og bær, perfekte til en snack eller som dessert. De er lette at lave og kan varieres efter smag.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)200 g
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- bagepulver(frisk)1 tsk
- salt(kan udelades)0.5 tsk
- æg(stort)1 stk
- mælk(kan erstattes med plantebaseret alternativ)100 ml
- smør(smeltet)75 g
- chokolade(mørk eller lys) (kan være chokoladechips eller hakket)100 g
- valnødder(hakkede)50 g
- bær(f.eks. hindbær eller blåbær) (friske eller frostede)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
- 2
I en stor skål, sæt hvedemelet, sukkeret, bagepulveret og saltet sammen.
2 minrumtemperaturingredienserne skal være godt blandet - 3
I en anden skål, pisk ægget sammen med mælken og det smeltede smør.
2 minrumtemperaturblandingen skal være ensartet - 4
Hæld de våde ingredienser i de tørre ingredienser og rør forsigtigt indtil det er lige blandet. Undgå at overblande.
2 minrumtemperaturdejen skal være klumpet, men uden tørre melstænk - 5
Tilsæt chokolade, valnødder og bær, og vend forsigtigt ind i dejen.
2 minrumtemperaturfyldet skal være jævnt fordelt - 6
Fordel dejen i mini-muffinsforme, fyld dem op til 2/
- 75 minrumtemperaturforme skal være fyldt men ikke overfyldte
- 8
Bag i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne og en tandstik kommer ud ren.
15 min180muffinsene skal være let gyldne og føles faste - 9
Lad dem køle af i formen i 5 minutter før de tages ud og afkøles helt på en bagerist.
5 minrumtemperaturde skal være let varme, men nemme at håndtere
Tags
Kommentarer
Disse mini-muffins med chokoladestykker var perfekte til børnenes fødselsdag!
De var virkelig lækre, især dem med blåbær i!
Mini-muffinsene var et hit til picnic'en i parken - nemme at spise og lækre!