Miniburger med kålbund

En sund og lækker miniburger med kålbund i stedet for brød, fyldt med saftigt kød og smeltet ost.
Ingredienser
- hakket oksekød(vildt eller græsopdrættet kød anbefales for bedre smag)500 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- æg(frisk æg for bedre bindeevne)1 stk
- kål(hvidkål eller savoykål fungerer bedst)200 g
- gulerod(revet gulerod til fyld)100 g
- løg(finthakket løg for smag)100 g
- cheddarost(revet for nem smeltning)100 g
- burgerdressing(kan være mayo)4 stk
- sennep efter smag)eller
Fremgangsmåde
- 1
Forbered kålen ved at fjerne de ydre blade og skære den i meget fine strimler.
10 min - 2
Bland den hakkede kål med revet gulerod og finthakket løg. Tilsæt ægget og bland godt.
5 min - 3
Form kålblandingen til små 'boller' og læg dem på en bageplade.
5 min - 4
Bag kålbundene i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil de er let gyldne.
30 min200Kålbundene skal være sprøde og gyldne på kanten. - 5
Imens kålbundene bager, formes bøfferne af hakkekødet og krydres med salt og peber.
5 min - 6
Steg bøfferne på en pande over medium varme i 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
10 min - 7
Læg cheddarosten på bøfferne de sidste 2 minutter af stegningen, så den smelter.
2 min - 8
Saml miniburgerne ved at lægge en bøf på hver kålbund og tilsætte favoritsauce.
5 min
Tags
Kommentarer
Den sprøde kålbund var en lækker twist!
Perfekt til en hyggelig picnic i parken
Miniburgeren var lidt tør, men smagen var god