spisekunst.dk

Mølført pasta med rosin

pastasødsundsnack
Mølført pasta med rosin

En lækker og sød pasta ret med rosin og kanel, der kombinerer salte og søde smagsnuancer. Perfekt som en unik middag eller tilbehør.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pasta(vælg en type som penne eller fusilli)
    250 g
  • rosiner(kan være mørke eller lyse)
    100 g
  • olivenolie(extra jomfru anbefales)
    2 spsk
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • kanel(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • vand(til kogning af pasta)
    500 ml
  • parmesan(revet)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog vandet op i en stor gryde. Tilsæt salt.

    5 min
    høj varme
    vandet skal koge kraftigt
  2. 2

    Tilsæt pastaen og kog i henhold til pakkens anvisninger

  3. 3

    Imens pastaen koger, varm olivenolien i en pande over medium varme. Tilsæt løg og sauter i 3-4 minutter, indtil det er blødt.

    4 min
    medium varme
    løget skal være gennemsigtigt og dufte aromatisk
  4. 4

    Tilsæt hvidløg og kanel, og sauter i yderligere 1 minut.

    1 min
    medium varme
    duften af hvidløg skal være intens
  5. 5

    Tilsæt rosinerne til panden og rør godt rundt. Lad det stege i 2-3 minutter, så rosinerne bliver bløde.

    3 min
    medium varme
    rosinerne skal være let svulmede
  6. 6

    Dræn pastaen og tilsæt den til panden. Rør godt rundt og lad det hele blande sig i 1-2 minutter.

    2 min
    lav varme
    pastaen skal være dækket af saucen og varmt
  7. 7

    Server straks med revet parmesan ovenpå.

    1 min

Tags

pastasødsundsnack

Kommentarer

Mette

Perfekt til børnenes madpakker med rosiner i

★★★★★
Lars

Den mølførte pasta var overraskende lækker med rosin

★★★★
Camilla

Denne ret er ideel til en hyggelig picnic i skoven

★★★★★