Mør kalvefilet med rosmarin
kalvrosmarinmiddaghovedret

En lækker opskrift på mør kalvefilet stegt med rosmarin og hvidløg, der giver en intens smag og en saftig konsistens.
Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- kalvefilet(vælg en mør kvalitetsfilet)500 gram
- olivenolie(koldpresset olivenolie anbefales)2 spiseskefulde
- frisk rosmarin(hakket)2 tsk
- salt(til smag)2 tsk
- sort peber(nykværnet)1 tsk
- hvidløg(finthakket)3 fed
- rødvin(kan udelades)100 milliliter
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm, når du kan mærke varmen fra åbningen - 2
Bland olivenolie, hakket rosmarin, salt, peber og hvidløg i en skål.
2 min - 3
Gnid kalvefileten med blandingen, så den er jævnt dækket.
3 min - 4
Læg kalvefileten i et ildfast fad og hæld rødvin rundt om.
2 min - 5
Sæt fadet i den forvarmede ovn og steg i 20-25 minutter, eller indtil kødets indre temperatur når 58 grader Celsius for medium rare.
25 min200kødet skal være let rosa indeni, og duften af rosmarin skal være intens - 6
Tag kalvefileten ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
kalvrosmarinmiddaghovedret
Kommentarer
Maria
Rosmarinen gav en skøn smag til kalvefileten!
★★★★★
Nina
Perfekt til en hyggelig middag med vennerne
★★★★★
Andreas
Kalvefileten var mørt og saftigt, lige som den skal være
★★★★★