Mørbrad med lakridssauce

En lækker ret med mørt svinekød serveret med en unik og velsmagende lakridssauce, perfekt til en middag med venner eller familie.
Ingredienser
- svinemørbrad(frisk og af høj kvalitet)600 g
- olie(til stegning)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- fløde(gerne madlavningsfløde)200 ml
- lakridspulver(kvalitetslakrids)50 g
- soja sauce(for ekstra umami)1 spsk
- honning(kan justeres efter smag)1 spsk
- citronjuice(friskpresset)1 tsk
- frisk persille(til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader.
5 min180ovnen er varm, og man kan høre den blæse - 2
Krydr svinemørbraden med salt og peber.
2 minrumtemperaturkødet ser ensartet dækket ud - 3
Varm olien i en pande over medium-høj varme og brun mørbraden på alle sider i ca. 5-7 minutter.
7 minmedium-højkødet er gyldent og sprødt - 4
Overfør mørbraden til en bageplade og sæt den i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil den er gennemstegt
- 5
Imens mørbraden steger færdig, kan du forberede lakridssaucen. I samme pande, tilsæt fløde, lakridspulver, soja sauce, honning og citronjuice. Bring saucen i kog under omrøring.
10 minmediumsaucen bobler let, og duften af lakrids fylder rummet - 6
Lad saucen simre i ca. 5 minutter, indtil den er let tykkere. Smag til med salt og peber.
5 minlavsaucen skal være cremet og glat - 7
Tag mørbraden ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter før udskæring.
5 minrumtemperaturkødet er mere saftigt efter hvile - 8
Skær mørbraden i skiver og servér med lakridssauce og pynt med frisk persille.
2 minserveringanretningen ser indbydende og farverig ud
Tags
Kommentarer
Mørbraden var saftig og lakridssaucen var perfekt balanceret
Lakridssmagen var overvældende, jeg kunne godt lide det
Mørbraden passede godt til en festmiddag med vennerne