Mørk choko-svinekotelet

En lækker og saftig svinekotelet tilberedt med en fyldig mørk chokoladesauce, der giver en overraskende kombination af smage.
Ingredienser
- svinekoteletter(vælg helst tykkere koteletter for bedre saftighed)2 stk
- mørk chokolade(mindst 70% kakaoindhold)100 g
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk
- fløde(kan erstattes med plantebaseret fløde)1 dl
- balsamicoeddike(til at give en dybere smag)2 spsk
- frisk timian(kan erstattes med tørret timian)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen er varm, du kan mærke varmen fra døren - 2
Krydr svinekoteletterne med salt og sort peber på begge sider.
2 min - 3
Varm olivenolien op i en pande over medium-høj varme. Steg koteletterne i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne.
8 minmedium-høj varmekoteletterne skal være gyldne og sprøde på overfladen - 4
Tag koteletterne af panden og læg dem i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gennemstegte.
20 min180koteletterne skal være let faste ved berøring - 5
Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt fløde og balsamicoeddike, og rør godt rundt, indtil saucen er glat.
5 min - 6
Tag koteletterne ud af ovnen og lad dem hvile i 5 minutter. Hæld chokoladesaucen over koteletterne og pynt med frisk timian.
5 min
Tags
Kommentarer
Den mørke chokolade gav en spændende smag
Svinekoteletten var perfekt grillet og saftig
En anderledes kombination, men virkelig velsmagende