spisekunst.dk

Mørk choko-svinekotelet

svinekødchokoladehovedret
Mørk choko-svinekotelet

En lækker og saftig svinekotelet tilberedt med en fyldig mørk chokoladesauce, der giver en overraskende kombination af smage.

Tid40 min
Portioner2
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • svinekoteletter(vælg helst tykkere koteletter for bedre saftighed)
    2 stk
  • mørk chokolade(mindst 70% kakaoindhold)
    100 g
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • sort peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • fløde(kan erstattes med plantebaseret fløde)
    1 dl
  • balsamicoeddike(til at give en dybere smag)
    2 spsk
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen er varm, du kan mærke varmen fra døren
  2. 2

    Krydr svinekoteletterne med salt og sort peber på begge sider.

    2 min
  3. 3

    Varm olivenolien op i en pande over medium-høj varme. Steg koteletterne i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    8 min
    medium-høj varme
    koteletterne skal være gyldne og sprøde på overfladen
  4. 4

    Tag koteletterne af panden og læg dem i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gennemstegte.

    20 min
    180
    koteletterne skal være let faste ved berøring
  5. 5

    Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt fløde og balsamicoeddike, og rør godt rundt, indtil saucen er glat.

    5 min
  6. 6

    Tag koteletterne ud af ovnen og lad dem hvile i 5 minutter. Hæld chokoladesaucen over koteletterne og pynt med frisk timian.

    5 min

Tags

svinekødchokoladehovedret

Kommentarer

Lise

Den mørke chokolade gav en spændende smag

★★★★★
Mette

Svinekoteletten var perfekt grillet og saftig

★★★★
Peter

En anderledes kombination, men virkelig velsmagende

★★★★