spisekunst.dk

Mørk rygeost-bøffer

bøfrygeostburgerdansk
Mørk rygeost-bøffer

Disse bøffer kombinerer den rige smag af mørk rygeost med hakket oksekød for en lækker og saftig burgeroplevelse.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • mørk rygeost(vælg en god kvalitet fra lokale producenter)
    400 g
  • hakket oksekød(min. 15% fedt for saftige bøffer)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • æg(frisk)
    2 stk
  • raspede brød(kan være groft eller fint)
    100 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • sort peber(friskkværnet)
    0.5 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • burgerboller(kan være fuldkorns eller almindelige)
    4 stk
  • salat(fx romaine eller iceberg)
    100 g
  • tomater(skiver)
    2 stk
  • sennep(kan være grov eller fin)
    4 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    I en skål, kombiner mørk rygeost, hakket oksekød, finthakket løg, æg, raspede brød, salt og sort peber. Bland ingredienserne godt sammen.

    10 min
  2. 2

    Form blandingen til 4 bøffer af ens størrelse.

    5 min
  3. 3

    Varm olien i en pande over medium varme. Når olien er varm, placeres bøfferne på panden.

    1 min
    180
    olie skal begynde at glinse
  4. 4

    Steg bøfferne i 5-6 minutter på hver side, eller indtil de er godt brunede og gennemstegte.

    12 min
    180
    bøfferne skal have en gyldenbrun skorpe og være faste at røre ved
  5. 5

    Tag bøfferne af panden og lad dem hvile i et par minutter.

    5 min
  6. 6

    Anret bøfferne i burgerboller med salat, skiver af tomat og sennep.

    3 min

Tags

bøfrygeostburgerdansk

Kommentarer

Mette

Disse bøffer er perfekte til en hyggelig grillaften i haven!

★★★★★
Lars

Den mørke rygeost giver en fantastisk smag til bøfferne.

★★★★
Camilla

Disse bøffer ville være ideelle til en picnic i skoven.

★★★★