spisekunst.dk

Mormors linselasagne

vegetarisklasagnesundmormor
Mormors linselasagne

En lækker og sund linselasagne inspireret af mormors opskrifter, fyldt med grøntsager og smagfulde krydderier.

Tid90 min
Portioner6
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • grønne linser(kan også bruge brune linser)
    250 g
  • grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terninger)
    1 l
  • olivenolie(til sautering)
    2 spsk
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • gulerødder(revet)
    2 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 stk
  • tørret oregano(eller frisk hvis tilgængelig)
    1 tsk
  • tørret timian(eller frisk hvis tilgængelig)
    1 tsk
  • hakkede tomater(på dåse)
    400 g
  • lasagneplader(kan være friske eller tørrede)
    250 g
  • revet ost(fx mozzarella eller cheddar)
    200 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl linserne grundigt under koldt vand.

    5 min
  2. 2

    Kog linserne i grøntsagsbouillonen i ca. 20 minutter, indtil de er møre og væsken er absorberet.

    20 min
  3. 3

    Varm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og sautér i 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium
    løgene skal være bløde og dufte sødt
  4. 4

    Tilsæt de revne gulerødder og hvidløg, og sautér i yderligere 3 minutter.

    3 min
    medium
    gulerødderne skal være let bløde
  5. 5

    Tilsæt oregano, timian, hakkede tomater og de kogte linser. Krydr med salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.

    10 min
    medium
    blandingen skal være varm og duftende
  6. 6

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  7. 7

    Læg et lag af linsefyldet i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader over, og gentag indtil ingredienserne er opbrugt, afslut med et lag fyld.

    10 min
  8. 8

    Drys den revne ost ovenpå lasagnen.

    2 min
  9. 9

    Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

    35 min
    180
    osten skal være boblende og gyldenbrun
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad lasagnen hvile i 10 minutter, før den skæres og serveres.

    10 min

Tags

vegetarisklasagnesundmormor

Kommentarer

Maria

Mormors linselasagne er en perfekt vegetarisk ret til aftensmaden

★★★★★
Anders

Jeg savnede lidt mere ost på toppen af lasagnen

★★★★★
Lise

Denne linselasagne er ideel til en hyggelig familieaften

★★★★