Myntedampet Kalebid med EF-72 Twist

En sund ret med dampet kalebid, der er smagt til med frisk mynte og en unik krydderiblanding. Perfekt som tilbehør eller let hovedret.
Ingredienser
- kalebid(frisk og økologisk)500 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- vand(til dampning)200 ml
- frisk mynte(hakket groft)2 dl
- citron(saften presses)1 stk
- olivenolie(koldpresset)2 spsk
- EF-72 Twist krydderi(kan findes i specialforretninger)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl kalebiden grundigt og skær den i passende stykker.
5 min - 2
Bring vandet i en dampkoger i kog.
5 min100vandet skal koge kraftigt - 3
Placér kalebidstykkerne i dampkogen og drys salt over.
1 min - 4
Damp kalebiden i 10-15 minutter, eller indtil den er mør og let gennemsigtig.
15 min - 5
Mens kalebiden damper, forbered dressingen ved at blande mynte, citronsaft, olivenolie og EF-72 Twist krydderiet i en skål.
5 min - 6
Når kalebiden er færdig, tages den ud af dampkogen og dryppes med myntedressingen.
2 min - 7
Server straks som en lækker og sund ret.
1 min
Tags
Kommentarer
Den friske mynte gav retten en dejlig frisk smag!
Kalebassen blev perfekt mør efter at have dampet i mynte!
Denne ret var helt perfekt til en let sommermiddag i haven!