spisekunst.dk

Naanbrød

naanbrødindiskhjemmelavet
Naanbrød

Naanbrød er et lækkert, blødt brød, der ofte serveres med indiske retter. Denne opskrift er nem at følge og giver dig mulighed for at lave friske naanbrød hjemme.

Tid105 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for bedre struktur)
    500 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • sukker(hjælper gærprocessen)
    1 tsk
  • tørgær(eller 25 g frisk gær)
    7 g
  • lunt vand(ca. 37 grader Celsius)
    200 ml
  • olie(gerne olivenolie eller solsikkeolie)
    2 spsk
  • græsk yoghurt(giver en blødere konsistens)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    I en skål, bland hvedemel, salt, sukker og tørgær.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt lunt vand og olie til de tørre ingredienser og begynd at ælte.

    10 min
  3. 3

    Tilsæt græsk yoghurt og fortsæt med at ælte dejen i 5-7 minutter.

    7 min
  4. 4

    Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    25
    dejen er blød og luftig
  5. 5

    Del dejen op i 8 lige store portioner og tril dem til bolde.

    5 min
  6. 6

    Lad dem hvile i 10 minutter for at slappe af.

    10 min
  7. 7

    Rul hver bolde ud til en flad cirkel, ca. 1 cm tyk.

    5 min
  8. 8

    Forvarm en pande over medium høj varme og bag naanbrødene i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og bobler.

    6 min
    200
    brødene er let hævede og har gylden farve

Tags

naanbrødindiskhjemmelavet

Kommentarer

Mette

Naanbrød er perfekt til at dyppe i en lækker karrysovs

★★★★★
Lars

Jeg elsker den bløde konsistens og smagen af hvidløg i naanbrød

★★★★
Maria

Naanbrød er ideelt til en hyggelig picnic i parken

★★★★