Naanbrød

Naanbrød er et lækkert, blødt brød, der ofte serveres med indiske retter. Denne opskrift er nem at følge og giver dig mulighed for at lave friske naanbrød hjemme.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre struktur)500 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sukker(hjælper gærprocessen)1 tsk
- tørgær(eller 25 g frisk gær)7 g
- lunt vand(ca. 37 grader Celsius)200 ml
- olie(gerne olivenolie eller solsikkeolie)2 spsk
- græsk yoghurt(giver en blødere konsistens)100 g
Fremgangsmåde
- 1
I en skål, bland hvedemel, salt, sukker og tørgær.
5 min - 2
Tilsæt lunt vand og olie til de tørre ingredienser og begynd at ælte.
10 min - 3
Tilsæt græsk yoghurt og fortsæt med at ælte dejen i 5-7 minutter.
7 min - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min25dejen er blød og luftig - 5
Del dejen op i 8 lige store portioner og tril dem til bolde.
5 min - 6
Lad dem hvile i 10 minutter for at slappe af.
10 min - 7
Rul hver bolde ud til en flad cirkel, ca. 1 cm tyk.
5 min - 8
Forvarm en pande over medium høj varme og bag naanbrødene i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og bobler.
6 min200brødene er let hævede og har gylden farve
Tags
Kommentarer
Naanbrød er perfekt til at dyppe i en lækker karrysovs
Jeg elsker den bløde konsistens og smagen af hvidløg i naanbrød
Naanbrød er ideelt til en hyggelig picnic i parken