Nemme kernestykker med ske

Nemme kernestykker med ske, perfekt til morgenmad eller som et sundt snackalternativ.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for finere brød)500 g
- gær(frisk gær anbefales)50 g
- vand(lunkent vand)3 dl
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- honning(kan erstattes med sukker)1 spsk
- kerner(f.eks. solsikkekerner)100 g
- blandede)eller
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i det lunkne vand sammen med honning. Lad det stå i 5 minutter indtil det skummer.
5 min - 2
Bland hvedemelet og saltet i en stor skål. Tilsæt den skummende gærblanding og rør godt.
2 min - 3
Tilsæt kernerne og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med et fugtigt klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 5
Forvarm ovnen til 225 grader Celsius. Form dejen til små stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
10 min225dejen er formet og klar til bagning - 6
Lad stykkerne hæve i 15-20 minutter, indtil de er synligt hævede.
20 min - 7
Bag stykkerne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
20 min225gyldenbrun farve og hul lyd - 8
Lad kernestykkerne køle af på en bagerist, før de serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Disse kernestykker med ske er perfekte til en hyggelig picnic i parken!
Jeg tilføjede lidt revet chokolade til opskriften - det var fantastisk!
Mine børn elsker at tage disse med i madpakken - de er super nemme at spise!