spisekunst.dk

Ostetarte med syltet basilikum

tærteostbasilikumdessertvegetarisk
Ostetarte med syltet basilikum

En lækker ostetarte fyldt med blød ost og revet parmesan, serveret med syltet basilikum for en ekstra smagsdimension.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • blød ost(f.eks. gedeost eller ricotta) (brug en kvalitetsost for bedre smag)
    200 g
  • revne parmesan(kan erstattes med anden hård ost)
    100 g
  • filodej(kan også anvendes butterdej)
    150 g
  • æg(æg er med til at binde fyldet)
    2 stk.
  • salt(tilsmagning)
    1 tsk.
  • peber(tilsmagning)
    1 tsk.
  • frisk basilikum(til syltning)
    10 g
  • balsamicoeddike(til syltning)
    50 ml
  • sukker(til syltning)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Kombiner blød ost, revet parmesan, æg, salt og peber i en skål og rør godt.

    10 min
    N/A
    blandingen er ensartet
  3. 3

    Smør et tærtefad og læg filodej i bunden, så den dækker hele fadet.

    5 min
    N/A
    dejen ligger jævnt i fadet
  4. 4

    Hæld osteblandingen i tærtefadet og fordel det jævnt.

    5 min
    N/A
    fyldet er jævnt fordelt
  5. 5

    Bag tærten i ovnen i 30 minutter, eller indtil den er gylden og fast.

    30 min
    180
    tærten er gyldenbrun og fast
  6. 6

    Mens tærten bager, lav syltet basilikum ved at koge eddike og sukker sammen indtil sukkeret er opløst. Tilsæt hakket basilikum og lad det simre i 5 minutter.

    10 min
    N/A
    blandingen bobler let og dufter sødt
  7. 7

    Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter. Server med den syltede basilikum ovenpå.

    10 min
    N/A
    tærten er let kølet og kan skæres uden at smuldre

Tags

tærteostbasilikumdessertvegetarisk

Kommentarer

Maria

Ostetarten med syltet basilikum var en himmelsk kombination!

★★★★★
Anders

Den perfekte snack til picnic i parken med vennerne.

★★★★
Louise

Jeg tilføjede lidt ekstra parmesanost for at give retten et ekstra pift.

★★★★