spisekunst.dk

Panang karry

thaimadkarrykyllingasiatisk
Panang karry

En lækker og krydret thai ret med kylling, kokosmælk og en aromatisk karrypasta.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(kan erstattes med tofu for vegetarisk version)
    400 g
  • Panang karrypasta(juster efter smag)
    2 spsk
  • kokosmælk(brug fuldfed kokosmælk for rigere smag)
    400 ml
  • fiskesauce(kan udelades for vegetarisk version)
    1 spsk
  • brun sukker(kan erstattes med ahornsirup)
    1 spsk
  • lime(saften fra lime tilføres til sidst)
    1 stk
  • basilikum(frisk basilikum giver bedre smag)
    100 g
  • rød peberfrugt(hakket i strimler)
    1 stk
  • broccoli(kan erstattes med andre grøntsager)
    150 g
  • vegetabilsk olie(til stegning)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær kyllingebrystet i mundrette stykker.

    5 min
  2. 2

    Varm vegetabilsk olie i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium
    olie skal være varm men ikke ryge
  3. 3

    Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem i 5-6 minutter, indtil de er gennemstegte.

    6 min
  4. 4

    Tilsæt Panang karrypastaen og steg i yderligere 2 minutter for at frigive aromaerne.

    2 min
  5. 5

    Tilsæt kokosmælk, fiskesauce og brun sukker. Rør godt og lad det simre i 10 minutter.

    10 min
    medium
    saucen skal tykne en smule
  6. 6

    Tilsæt rød peberfrugt og broccoli, og lad det simre i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium
    grøntsagerne skal være møre, men stadig sprøde
  7. 7

    Tag panden af varmen og tilsæt limesaft og frisk basilikum. Rør godt rundt.

    2 min

Tags

thaimadkarrykyllingasiatisk

Kommentarer

Lise

Panang karry med kylling er perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Morten

Jeg elsker den cremede konsistens i min Panang karry. Kokosmælk gør den ekstra lækker.

★★★★
Ida

Panang karry med tofu er en fantastisk vegetarisk ret til frokosten.

★★★★