Pitachips med rodfrugtsdip

Sprøde pitachips serveret med en lækker og cremet dip lavet af kogte rodfrugter og græsk yoghurt. Perfekt som snack eller forret.
Ingredienser
- pitabrød(frisk eller daggammelt)4 stk
- olivenolie(extra jomfru for bedre smag)0.5 dl
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- gulerødder(skrællede og skiver)2 stk
- pastinak(skrællede og skiver)1 stk
- sødkartoffel(skrællede og skiver)1 stk
- græsk yoghurt(kan være let eller fuldfed)1 dl
- citron(saften)1 tsk
- hvidløg(finthakket)1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Skær pitabrødene i trekanter og læg dem på en bageplade.
5 minn/abrødene er samlet på pladen - 3
Pensl pitachipsene med olivenolie og drys salt over.
3 minn/aolie er jævnt fordelt - 4
Bag pitachipsene i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er sprøde.
12 min200chipsene er gyldne og sprøde - 5
Imens pitachipsene bager, kog gulerødder, pastinak og sødkartoffel i en gryde med vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
15 minn/agrøntsagerne er møre når de let kan moses med en gaffel - 6
Dræn grøntsagerne og kom dem i en skål. Tilsæt græsk yoghurt, citronsaft, hvidløg og peber. Blend eller mos indtil ensartet.
5 minn/adipsauce er glat og cremet - 7
Server pitachipsene varme sammen med rodfrugtsdippen.
2 minn/aretterne er klar til servering
Tags
Kommentarer
Rodfrugtsdippen var lækker og frisk!
Pitachipsene var sprøde og knasende gode
Perfekt til en hyggelig filmaften derhjemme