spisekunst.dk

Pitachips med rodfrugtsdip

snackforretvegetarisksundt
Pitachips med rodfrugtsdip

Sprøde pitachips serveret med en lækker og cremet dip lavet af kogte rodfrugter og græsk yoghurt. Perfekt som snack eller forret.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pitabrød(frisk eller daggammelt)
    4 stk
  • olivenolie(extra jomfru for bedre smag)
    0.5 dl
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • gulerødder(skrællede og skiver)
    2 stk
  • pastinak(skrællede og skiver)
    1 stk
  • sødkartoffel(skrællede og skiver)
    1 stk
  • græsk yoghurt(kan være let eller fuldfed)
    1 dl
  • citron(saften)
    1 tsk
  • hvidløg(finthakket)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  2. 2

    Skær pitabrødene i trekanter og læg dem på en bageplade.

    5 min
    n/a
    brødene er samlet på pladen
  3. 3

    Pensl pitachipsene med olivenolie og drys salt over.

    3 min
    n/a
    olie er jævnt fordelt
  4. 4

    Bag pitachipsene i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er sprøde.

    12 min
    200
    chipsene er gyldne og sprøde
  5. 5

    Imens pitachipsene bager, kog gulerødder, pastinak og sødkartoffel i en gryde med vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.

    15 min
    n/a
    grøntsagerne er møre når de let kan moses med en gaffel
  6. 6

    Dræn grøntsagerne og kom dem i en skål. Tilsæt græsk yoghurt, citronsaft, hvidløg og peber. Blend eller mos indtil ensartet.

    5 min
    n/a
    dipsauce er glat og cremet
  7. 7

    Server pitachipsene varme sammen med rodfrugtsdippen.

    2 min
    n/a
    retterne er klar til servering

Tags

snackforretvegetarisksundt

Kommentarer

Anne

Rodfrugtsdippen var lækker og frisk!

★★★★★
Mette

Pitachipsene var sprøde og knasende gode

★★★★
Jens

Perfekt til en hyggelig filmaften derhjemme

★★★★