spisekunst.dk

Pizza Margherita

pizzaitalienskvegetarnem
Pizza Margherita

En klassisk Pizza Margherita med en sprød bund, friske tomater og mozzarella, toppet med basilikum og olivenolie.

Tid72 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(italiensk Tipo 00 mel giver bedst resultat)
    250 g
  • vand(lunkent vand)
    150 ml
  • salt(fint salt)
    1 tsk
  • gær(tørgær)
    1 tsk
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    1 tsk
  • mozzarella(frisk mozzarella)
    200 g
  • tomatsauce(enkelt krydret med salt og basilikum)
    200 g
  • frisk basilikum(til pynt)
    5 blade
  • olivenolie(til dryp)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i det lunkne vand og lad det stå i 5 minutter.

    5 min
  2. 2

    Bland hvedemelet og saltet i en skål. Tilsæt gærblandingen og olivenolien.

    5 min
  3. 3

    Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  4. 4

    Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde i 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  5. 5

    Forvarm ovnen til 250 grader Celsius

  6. 6

    Del dejen i to og rull hver del ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.

    5 min
  7. 7

    Læg dejen på en bageplade og smør tomatsauce jævnt over bunden.

    5 min
  8. 8

    Fordel mozzarellaen over tomatsaucen.

    3 min
  9. 9

    Bag pizzaen i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter, indtil kanten er gylden og osten er smeltet og boblende.

    12 min
    250
    kanterne skal være let brunede
  10. 10

    1

  11. 11

    Tag pizzaen ud af ovnen, dryp med olivenolie og pynt med frisk basilikum.

    2 min

Tags

pizzaitalienskvegetarnem

Kommentarer

Mette

Den friske basilikum gav en fantastisk smag

★★★★★
Lasse

Enkel og lækker - perfekt til en hurtig frokost

★★★★
Maria

Den sprøde skorpe var helt perfekt

★★★★★