spisekunst.dk

Plantebaseret “flæsk” (stegt)

plantebaseretveganskseitanhovedret
Plantebaseret “flæsk” (stegt)

En lækker opskrift på plantebaseret flæsk lavet med seitan, marineret i en krydret sojasauce og stegt til perfektion.

Tid40 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • seitan(kan købes færdiglavet eller hjemmelavet)
    200 g
  • sojasauce(for ekstra umami-smag)
    2 spsk
  • smørbar plantebaseret margarine(til stegning)
    1 spsk
  • ryget paprika(til røget smag)
    1 tsk
  • hvidløgspulver(kan erstattes med friske hvidløg)
    1 tsk
  • sort peber(friskkværnet for bedre smag)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    100 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær seitan i tynde skiver, cirka 1 cm tykke.

    5 min
  2. 2

    I en skål, bland sojasauce, ryget paprika, hvidløgspulver, sort peber og salt. Rør godt.

    3 min
  3. 3

    Mariner seitan skiverne i saucen i minimum 15 minutter.

    15 min
  4. 4

    Varm margarine i en pande over medium varme.

    3 min
    180
    margarinen skal smelte og boble let
  5. 5

    Steg marineret seitan i panden i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.

    14 min
    180
    seitanen skal være sprød og gyldenbrun på overfladen
  6. 6

    Tilsæt grøntsagsbouillon til panden og lad det simre i yderligere 2-3 minutter, så smagen trænger ind.

    3 min
    180
    bouillonen skal være reduceret og give en lækker sauce
  7. 7

    Tag panden af varmen og lad seitanen hvile i et par minutter, før den serveres.

    2 min

Tags

plantebaseretveganskseitanhovedret

Kommentarer

Mette

Den plantebaserede 'flæsk' var perfekt til en brunch med veninderne!

★★★★★
Lars

Jeg elskede den sprødhed, som sojaskiverne tilførte retten.

★★★★
Ida

Det var en dejlig overraskelse at smage den plantebaserede 'flæsk' - kunne sagtens spise det som en vegetarburger.

★★★★