Plantebaseret “flæsk” (stegt)

En lækker opskrift på plantebaseret flæsk lavet med seitan, marineret i en krydret sojasauce og stegt til perfektion.
Ingredienser
- seitan(kan købes færdiglavet eller hjemmelavet)200 g
- sojasauce(for ekstra umami-smag)2 spsk
- smørbar plantebaseret margarine(til stegning)1 spsk
- ryget paprika(til røget smag)1 tsk
- hvidløgspulver(kan erstattes med friske hvidløg)1 tsk
- sort peber(friskkværnet for bedre smag)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)100 ml
Fremgangsmåde
- 1
Skær seitan i tynde skiver, cirka 1 cm tykke.
5 min - 2
I en skål, bland sojasauce, ryget paprika, hvidløgspulver, sort peber og salt. Rør godt.
3 min - 3
Mariner seitan skiverne i saucen i minimum 15 minutter.
15 min - 4
Varm margarine i en pande over medium varme.
3 min180margarinen skal smelte og boble let - 5
Steg marineret seitan i panden i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
14 min180seitanen skal være sprød og gyldenbrun på overfladen - 6
Tilsæt grøntsagsbouillon til panden og lad det simre i yderligere 2-3 minutter, så smagen trænger ind.
3 min180bouillonen skal være reduceret og give en lækker sauce - 7
Tag panden af varmen og lad seitanen hvile i et par minutter, før den serveres.
2 min
Tags
Kommentarer
Den plantebaserede 'flæsk' var perfekt til en brunch med veninderne!
Jeg elskede den sprødhed, som sojaskiverne tilførte retten.
Det var en dejlig overraskelse at smage den plantebaserede 'flæsk' - kunne sagtens spise det som en vegetarburger.