spisekunst.dk

Pølsehorn à la hyben

snackpølsehornhybenbage
Pølsehorn à la hyben

Disse lækre pølsehorn er fyldt med en skøn kombination af pølser og hybenmarmelade, pakket ind i en blød og lækker dej.

Tid100 min
Portioner10
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)
    500 g
  • gær(fresk gær for bedste resultat)
    25 g
  • mælk(evt. letmælk)
    300 ml
  • smør(smeltet smør til dejen)
    100 g
  • sukker(for at aktivere gæren)
    1 tsk
  • salt(for smag)
    1 tsk
  • pølser(vælg dine yndlingspølser)
    400 g
  • hybenmarmelade(kan laves selv eller købes)
    200 g
  • æg(til pensling)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk sammen med sukkeret. Lad det stå i 5 minutter indtil det skummer.

    5 min
    ingen
    gæren skal skumme
  2. 2

    Bland hvedemelet og saltet i en stor skål. Tilsæt det smeltede smør og gæropløsningen. Ælt dejen godt i ca. 10 minutter.

    10 min
    ingen
    dejen skal være glat og elastisk
  3. 3

    Lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    ca. 25 grader
    dejen skal være dobbelt så stor
  4. 4

    Forvarm ovnen til 200 grader

  5. 5

    Del dejen op i 8-10 stykker og rul hvert stykke til en cirkel. Smør et lag hybenmarmelade på hver cirkel, og læg en pølse i midten.

    10 min
    ingen
    dejen skal være flad og ensartet
  6. 6

    Rul cirklen sammen fra den ene kant til den anden for at forme et horn. Placer hornene på en bageplade med bagepapir.

    5 min
    ingen
    hornene skal være tætsluttende
  7. 7

    Pensl hornene med sammenpisket æg.

    2 min
    ingen
    hornene skal have et jævnt lag
  8. 8

    Bag hornene i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

    20 min
    200 grader
    hornene skal være gyldne og lyde hule, når man banker på dem

Tags

snackpølsehornhybenbage

Kommentarer

Mette

Pølsehornene var perfekte til min picnic i parken!

★★★★★
Anders

Jeg kunne godt lide den søde smag af hyben i pølsehornene.

★★★★
Lise

Pølsehorn à la hyben er et hit i børnenes madpakker!

★★★★