Poke Bowl

En lækker og sund poke bowl fyldt med friske ingredienser som tun, avocado og grøntsager, serveret med riseddike ris.
Ingredienser
- sushi ris(kan også være jasminris)200 g
- vand(til kogning af ris)300 ml
- riseddike(kan også være æblecidereddike)3 spsk
- sukker(kan udelades hvis ønskes)1 spsk
- fersk tun(eller laks)300 g
- tern)i
- avocado(skåret i skiver)1 stk
- agurk(skåret i tern eller skiver)100 g
- gulerod(revet eller skåret i strimler)50 g
- edamamebønner(kan være frosne og optøet)50 g
- sesamfrø(kan ristes for ekstra smag)2 spsk
- soja sauce(kan være glutenfri)2 spsk
- lime(til saft og pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl risene under koldt vand indtil vandet er klart.
5 min - 2
Kog risene med 300 ml vand i en gryde. Bring vandet i kog, skru ned for varmen, og lad dem simre i 15 minutter.
15 minmedium varmevandret skal være opsuget, og risene skal være møre - 3
Tag gryden af varmen og lad risene hvile i 10 minutter med låg på.
10 min - 4
Bland riseddike, sukker og lidt salt i en skål, indtil sukkeret er opløst.
5 min - 5
Tilsæt eddikeblandingen til de varme ris og rør forsigtigt rundt.
5 min - 6
Anret de kogte ris i en skål som base.
2 min - 7
Top med tun, avocado, agurk, gulerod og edamamebønner.
5 min - 8
Dryp soja sauce over og drys med sesamfrø.
2 min - 9
Pynt med limebåde og server straks.
2 min
Tags
Kommentarer
Poke Bowl er perfekt til en sund og lækker frokost!
Jeg elsker kombinationen af laks og avocado i min Poke Bowl.
Poke Bowl er ideel til en hurtig og nem aftensmad efter træning.