Porchetta med mild salvie

Porchetta med mild salvie er en lækker ret, hvor svin tilberedes langsomt for at opnå en sprød svær og mørt kød fyldt med smagfuld salvie. Denne opskrift giver dig en fantastisk hovedret, der vil imponere dine gæster.
Ingredienser
- svinekam(hel svinekam med svær)2 kg
- en god slagter)fra
- salt(groft havsalt)10 g
- sort peber(nykværnet)5 g
- frisk salvie(hakkes groft)20 g
- hvidløg(finthakket)4 fed
- olivenolie(koldpresset)100 ml
- citronzest(fra en økologisk citron)1 tsk
- fennikelfrø(stødt eller hele)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered svinekammen ved at skære et snit i sværen uden at skære ind i kødet. Gnid sværen med groft havsalt og lad den stå i 30 minutter.
30 min0Sværen skal se fugtig og saltet ud. - 2
Bland salt, peber, hakket salvie, hvidløg, olivenolie, citronzest, og fennikelfrø i en skål for at lave fyldet.
10 min0Blandingen skal være ensartet og duftende. - 3
Fyld svinekammen med blandingen og rul den stramt op. Brug kødsnor til at binde den sammen.
15 min0Kødet skal være stramt bundet og fyldet ensartet fordelt. - 4
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Læg svinekammen i et ildfast fad og sæt den i ovnen.
10 min220Ovnen skal være varm, og du skal kunne høre svinekammen begynde at syde. - 5
Steg svinekammen i 30 minutter, eller indtil sværen er sprød og gylden.
30 min220Sværen skal være sprød og have en gylden farve. - 6
Sænk temperaturen til 160 grader Celsius og fortsæt med at stege i yderligere 1 time, indtil svinekammen er gennemstegt.
60 min160Kødet skal være mørt og saftigt, og indre temperatur skal være 70 grader Celsius. - 7
Tag svinekammen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter før servering.
15 min0Kødet skal være stille og saften skal fordele sig.
Tags
Kommentarer
Porchetta med mild salvie var perfekt til en hyggelig frokost i parken
Jeg kunne virkelig smage den lækre salviesmag i retten
Porchetta med mild salvie var en fantastisk variation til den klassiske sandwich i madpakken