Quinoa-brud med birkesaft
salatsundquinoabirkesaftvegetarisk

En lækker og sund quinoa-salat lavet med birkesaft, valnødder og tranebær. Perfekt som tilbehør eller let frokostret.
Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- quinoa(skyllet og drænet)200 g
- vand(til kogning af quinoa)500 ml
- birkesaft(kan findes i helsekostbutikker)100 ml
- olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)2 spsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- valnødder(groft hakket)50 g
- tørrede tranebær(kan erstattes med rosiner)50 g
- kanel(for ekstra smag)1 tsk
- frisk persille(hakket til pynt)30 g
Fremgangsmåde
- 1
Kog quinoaen i en gryde med 500 ml vand og 1 teskefuld salt. Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter.
15 minikke relevantquinoaen skal være gennemsigtig og vandet skal være absorberet - 2
Tag gryden af varmen og lad quinoaen hvile i 5 minutter, så den kan dampe af.
5 minikke relevantquinoaen skal være let og luftig - 3
Tilsæt birkesaft, olivenolie, hakkede valnødder, tørrede tranebær og kanel til quinoaen. Bland forsigtigt alle ingredienserne sammen.
5 minikke relevantblandingen skal være ensartet og dufte af nødder og kanel - 4
Server quinoa-bruden varm eller ved stuetemperatur, pyntet med hakket persille.
2 minserveringstemperaturskålen skal se indbydende ud med friske farver
Tags
salatsundquinoabirkesaftvegetarisk
Kommentarer
Maria
Den quinoa-brud var perfekt til picnic i parken!
★★★★★
Mads
Birkesaften gav en dejlig sødme til retten
★★★★★
Ida
Jeg kunne godt lide kombinationen af quinoa og birkesaft
★★★★★