spisekunst.dk

Quinoa-brud med birkesaft

salatsundquinoabirkesaftvegetarisk
Quinoa-brud med birkesaft

En lækker og sund quinoa-salat lavet med birkesaft, valnødder og tranebær. Perfekt som tilbehør eller let frokostret.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • quinoa(skyllet og drænet)
    200 g
  • vand(til kogning af quinoa)
    500 ml
  • birkesaft(kan findes i helsekostbutikker)
    100 ml
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)
    2 spsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • valnødder(groft hakket)
    50 g
  • tørrede tranebær(kan erstattes med rosiner)
    50 g
  • kanel(for ekstra smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    30 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog quinoaen i en gryde med 500 ml vand og 1 teskefuld salt. Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter.

    15 min
    ikke relevant
    quinoaen skal være gennemsigtig og vandet skal være absorberet
  2. 2

    Tag gryden af varmen og lad quinoaen hvile i 5 minutter, så den kan dampe af.

    5 min
    ikke relevant
    quinoaen skal være let og luftig
  3. 3

    Tilsæt birkesaft, olivenolie, hakkede valnødder, tørrede tranebær og kanel til quinoaen. Bland forsigtigt alle ingredienserne sammen.

    5 min
    ikke relevant
    blandingen skal være ensartet og dufte af nødder og kanel
  4. 4

    Server quinoa-bruden varm eller ved stuetemperatur, pyntet med hakket persille.

    2 min
    serveringstemperatur
    skålen skal se indbydende ud med friske farver

Tags

salatsundquinoabirkesaftvegetarisk

Kommentarer

Maria

Den quinoa-brud var perfekt til picnic i parken!

★★★★★
Mads

Birkesaften gav en dejlig sødme til retten

★★★★
Ida

Jeg kunne godt lide kombinationen af quinoa og birkesaft

★★★★