Randers Venskabs-pirogger med Okse & Gedeost

En lækker opskrift på Randers Venskabs-pirogger fyldt med hakket oksekød og cremet gedeost, perfekt til festlige lejligheder.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)500 g
- mælk(letmælk eller sødmælk)250 ml
- gær(fersk gær)25 g
- æg(til pensling)1 stk
- oksekød(hakket)300 g
- gedeost(blød variant)150 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk
- løg(finthakket)1 stk
- olie(til stegning af løg og kød)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lune mælk.
5 min37°Cgæren skal være helt opløst - 2
Tilsæt hvedemelet og saltet, og ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter.
10 minrumtemperaturdejen skal være glat og elastisk - 3
Lad dejen hæve i en skål dækket med klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minrumtemperaturdejen skal være luftig og hævet - 4
Steg løg i olie, tilsæt hakket oksekød og steg indtil det er brunet. Krydr med salt og peber.
10 minmedium varmekødet skal være gennemstegt og løgene bløde - 5
Tag fyldet af varmen og lad det køle af, tilsæt smuldret gedeost.
5 miningenfyldet skal være køligt og ostene smeltet ind - 6
Forvarm ovnen til 200°C
- 7
Del dejen op i 10-12 portioner og tril dem til kugler. Udrul hver kugle til en cirkel.
10 miningendejen skal være jævnt udrullet - 8
Læg en skefuld fyld på hver cirkel og fold dem sammen. Tryk kanterne tæt sammen.
10 miningenkanterne skal være godt lukket - 9
Pensl piroggerne med sammenpisket æg.
5 miningenoverfladen skal være glinsende - 10
1
- 11
Bag piroggerne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
25 min200°Cde skal være let gyldne og dufte dejligt
Tags
Kommentarer
Dejlige pirogger til madpakken med okse og gedeost!
Perfekt tilskud til picnic'en med de lækre ingredienser.
Jeg elsker kombinationen af okse og gedeost i disse pirogger!